Ικανοποίηση για την επιτυχία της ΕΛΑΣ και της Οικονομικής Αστυνομίας στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε απάτες και πλαστογραφίες σε βάρος του ΙΚΑ και του Ο.Α.Ε.Ε., εξέφρασε η διοίκηση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.

Όπως τόνισε σε σχετική της ανακοίνωση η διοίκηση του Οργανισμού, «το θέμα της πλαστότητας των ιατρικών εξετάσεων που προσκομίζονται στις υγειονομικές επιτροπές είχε ήδη επισημανθεί από την αρμόδια Δ/νσή μας, η οποία με έγγραφό της προς τους ιατρούς του Ειδικού Σώματος είχε δώσει οδηγίες για την αντιμετώπιση περιπτώσεων που γίνονται αντιληπτές, κατά την εξέτασή τους από τις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕ.Π.Α.

Όσον αφορά στην προσπάθεια εξάλειψης της πλαστότητας των γνωματεύσεων των υγειονομικών επιτροπών, ως γνωστό έχουμε διαθέσει ήδη από το 2013 στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και του Δημοσίου τη δυνατότητα άντλησής τους διαδικτυακά από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Ο.Π.Σ. ΙΚΑ.

Από πλευράς μας, προχωρούμε άμεσα στην απομάκρυνση των εμπλεκομένων από το Ειδικό Σώμα Ιατρών Υγειονομικών Επιτροπών και δρομολογούμε την επανεξέταση όλων όσων αναφέρονται στη δικογραφία. Εφόσον προκύψει ότι έχουν χορηγηθεί παράνομα αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα, μέσω των προβλεπόμενων διαδικασιών, θα αναζητηθούν όλα τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά».

Παράλληλα, η διοίκηση του ΙΚΑ τονίζει ότι σε κάθε περίπτωση, η εμπλοκή μικρού αριθμού επίορκων ιατρών υγειονομικών επιτροπών ΚΕ.Π.Α., που συμμετείχαν στην εγκληματική αυτή οργάνωση, δεν θα πρέπει να ακυρώσει τη θετική συνεισφορά του συνόλου των ιατρών του Ειδικού Σώματος καθώς και την αποφασιστική τους συμβολή στην εξομάλυνση των προβλημάτων που παρατηρήθηκαν κατά το πρώτο στάδιο λειτουργίας των ΚΕ.Π.Α.

Καταλήγοντας, επισημαίνει ότι οι Υπηρεσίες παραμένουν σταθερά προσανατολισμένες στη θωράκιση των διαδικασιών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί και εξαλειφθεί κάθε μορφής παραβατικότητα και λαμβάνουν συνεχώς μέτρα για την ποιοτική αναβάθμιση του παραγόμενου έργου των ΚΕ.Π.Α.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας