Την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων με ιατρικό και λοιπό προσωπικό, αναμένεται να εξαγγείλει την ερχόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί το υπουργείο Υγείας, όπου θα μετάσχει σε σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας και υπηρεσιακών παραγόντων.

Σχετικές δηλώσεις έκανε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας, κάνοντας λόγο για σημαντικά κενά στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέφερε ότι στον προϋπολογισμό του 2014 είχαν προβλεφθεί 1.095 θέσεις γιατρών και λοιπού προσωπικού, οι οποίες δεν προκηρύχθηκαν ποτέ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έχει συστήσει ομάδα εργασίας, η οποία έχει καταγράψει τα κενά στα δημόσια νοσοκομεία.
Η ομάδα ζητεί επείγουσες προσλήψεις 800 μονίμων και 700 επικουρικών γιατρών και 2.500 νοσηλευτών.

Οι θέσεις αφορούν άμεσες ανάγκες λειτουργίας κρίσιμων μονάδων στη νησιωτική Ελλάδα και 130 θέσεων σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), οι οποίες παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης νοσηλευτικού κυρίως προσωπικού.

Αθλιότητα

Οι εμπειρογνώμονες κάνουν λόγο για “εικόνα αθλιότητας” ειδικά των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που βρίσκονται στις δυσπρόσιτες περιοχές, στα νησιά και στην περιφέρεια της χώρας.

Οι ελλείψεις είναι πολύ σοβαρές σε ιατρικό, νοσηλευτικό, εργαστηριακό προσωπικό, φαρμακοποιούς, βιοχημικούς και λοιπό προσωπικό.

Οι περιοχές που δέχονται μεγάλο όγκο τουριστικών επισκέψεων έχουν τεράστιο πρόβλημα επάρκειας δημόσιων υπηρεσιών Υγείας.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν 19 κλοπές και διαρρήξεις σε φαρμακεία
"Αόρατος δολοφόνος": Οργανώσεις προειδοποιούν για τις συνέπειες της ακραίας ζέστης
Ο γιατρός Αδριανός Γολέμης θα είναι ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης [βίντεο]