Την ανησυχία του για τις σοβαρές ελλείψεις που παρατηρούνται στο δημόσιο σύστημα της Ελλάδας και την ανθρωπιστική κρίση, εκφράζει ο ΟΗΕ.

Το θέμα συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας με τον περιφερειακό εκπρόσωπο για την Ευρώπη του ύπατου αρμοστή του Οργανισμού για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Jan Jarab (φωτό) εξέφρασε στον Παναγιώτη Κουρουμπλή την ανησυχία του για την επιδείνωση της κατάστασης και των ελλείψεων που παρατηρούνται λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης.

Έδωσε έμφαση στην πρόθεση της προηγούμενης κυβέρνησης να κλείσει ψυχιατρικά νοσοκομεία, χωρίς να έχει εξασφαλίσει εναλλακτικές δομές.

Ο κ. Κουρουμπλής διαβεβαίωσε τον εκπρόσωπο ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κλείσει κανένα νοσοκομείο.

Τόνισε, δε, ότι οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και η κάλυψη των αναγκών τους βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων του υπουργείου Υγείας.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα καίριας σημασίας που έχουν σχέση με τους αναπήρους, τις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, τα παιδιά και την Ψυχική Υγεία.

Υπηρεσιακοί

Εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση, παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Υγείας.

Σκοπός είναι να υπάρξει συνέχεια της συνεργασίας της Ύπατης Αρμοστείας με το υπουργείο για κρίσιμα ζητήματα που άπτονται του τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η απώλεια της γιαγιάς μπορεί να επηρεάσει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια
Δ. Παρασκευής: Τι δείχνει διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της CoViD
ΣΦΕΕ: Εκδήλωση ''Ημέρα Καριέρας''