Το Ιατρικό Παλαιού Φαλήρου παρουσίασε το νέο Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής, Ευεξίας και Μακροζωίας, το οποίο δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα της Ιατρικής με εξειδικευμένα και προσιτά προγράμματα πρόληψης, που απευθύνονται τόσο σε υγιή άτομα όσο και σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα, ενισχύοντας την κατάσταση της άμυνας του οργανισμού.

Το νέο τμήμα παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της ημερίδας «Προληπτική Ιατρική και Μακροζωία» που διοργάνωσε το Ιατρικό Παλαιού Φαλήρου, στο πλαίσιο της δέσμευσης για διαρκή προσφορά στην κοινωνία μέσω ενημερωτικών δράσεων.

Στην ημερίδα, την οποία παρακολούθησαν ιατροί, επαγγελματίες της Υγείας αλλά και πλήθος κόσμου, μίλησαν ο κ. Γιώργος Τυρογιάννης, Διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου, ο κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος, Χειρουργός Ουρολόγος, ο κ. Αθανάσιος Πρωτογέρου, Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Δημοσθένης Παπαπέτρου, Πνευμονολόγος.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις βασικές αρχές της προληπτικής ιατρικής, τονίζοντας ιδιαίτερα τη σημασία της διατροφής, της καθημερινής άσκησης, του ύπνου και της ψυχικής υγείας στην ευζωία. Επίσης, αναφέρθηκε η σημασία της βιταμίνης D στην πρόληψη οστεοπενίας- οστεοπόρωσης, υποτροπιαζουσών λοιμώξεων αναπνευστικού, αυτοάνοσων παθήσεων, καρδιαγγειακών νοσημάτων και άλλων χρόνιων νοσημάτων. Ακόμα, παρουσιάστηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές που αφορούν την πρόληψη αλλά και τη θεραπεία των καλοηθών παθήσεων και του καρκίνου του προστάτη. Οι ομιλητές περιέγραψαν επίσης τα νέα δεδομένα που αφορούν τη διάγνωση και την πρόληψη της αρτηριακής υπέρτασης, ενώ αναφέρθηκαν και στην πρόληψη των πνευμονικών παθήσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον καρκίνο του πνεύμονα.

Ο κ. Γιώργος Τυρογιάννης, Διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου και Υπεύθυνος του Τμήματος Προληπτικής Ιατρικής, Ευεξίας και Μακροζωίας δήλωσε: «Η πρόληψη είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να εξασφαλίσει ο άνθρωπος ένα πολύ καλό επίπεδο υγείας. Πώς; Φροντίζοντας τον εαυτό του, σεβόμενος τις ατομικές και κληρονομικές προδιαθέσεις του, αναγνωρίζοντας και εξαλείφοντας τους παράγοντες κινδύνου που τον απειλούν. Στο νέο τμήμα, στοχεύουμε στην αποκατάσταση της βιοχημικής και μοριακής ισορροπίας του οργανισμού τόσο σε ψυχοδιανοητικό όσο και σε σωματικό επίπεδο συνεργαζόμενοι και με άλλες ιατρικές ειδικότητες».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απειλή για εγκύους και νεογνά η αύξηση της θερμοκρασίας [ελληνική μελέτη]
Οι υγειονομικοί συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της ¨Πέμπτης
Ποιες χώρες θεωρούνται κορυφαίες στον ιατρικό τουρισμό