Η Μαίρη Λυβίζου (φωτό) εξελέγη πρόεδρος του Φαρμακευτικού Αναπτυξιακού Ινστιτούτου Ελλάδας (ΦΑΝΙΕ), το οποίο εκπροσωπεί τα “διευρυμένα” φαρμακεία.

Στη γενική συνέλευση του Ινστιτούτου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, εξελέγη διοικητικό συμβούλιο, με διετή θητεία.

Εκτός από την κ. Λυβίζου, συμμετέχουν επίσης οι Γεράσιμος Βλάχος (αντιπρόεδρος), Θεόδωρος Σακόπουλος (γενικός γραμματέας), Λώρη Σωτηροπούλου (ταμίας) και Δημήτρης Ζωγράφος (εντεταλμένο μέλος βόρειας Ελλάδας).

Αποφασίστηκε, επίσης, η σύσταση γραμματειών, οι οποίες θα εργάζονται ως Ομάδες Εργασίες με σκοπό την επίτευξη των σκοπών του Ινστιτούτου, όπως αυτοί αναφέρονται στο καταστατικό του.

Οι επικεφαλής των Γραμματειών θα έχουν διετή θητεία. Αναλυτικά αποφασίστηκε η σύσταση των ακόλουθων Γραμματειών: Έρευνας και Καινοτομίας, Νομικής Εναρμόνισης, Μητρώου, Δια Βίου Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης, Επικοινωνίας και Διεθνών Σχέσεων και Φαρμάκου και ΕΟΠΥΥ.

Όπως ανακοινώθηκε, τα μέλη του ΦΑΝΙΕ δεσμεύτηκαν να εργαστούν για την κατοχύρωση του σύγχρονου ρόλου του φαρμακοποιού, την εξασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης του κοινού στο ολοήμερο φαρμακείο που λειτουργεί ως σταθμός πρωτοβάθμιας περίθαλψης και το δικαίωμα στην εργασία.

Σκοποί

Το «Φαρμακευτικό Αναπτυξιακό Ινστιτούτο Ελλάδος» είναι σωματείο για την ανάπτυξη του φαρμακείου. Έδρα του Σωματείου ορίζεται ο Δήμος Παιανίας Αττικής και γραφείο το επί της οδού Αγίας Τριάδος αρ. 36. Σκοπός του Σωματείου είναι:

Η δια παντός επιστημονικού μέσου προαγωγή της πρωτοβάθμιας φαρμακευτικής περίθαλψης και πρόληψης προς τον ασθενή με στόχο την κοινωνική προσφορά και τη μείωση του κόστους αυτής μέσω του ελληνικού φαρμακείου.

Η επιστημονική διερεύνηση νέων μοντέλων ανάπτυξης του φαρμακείου στο περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η παρακολούθηση της ευρωπαϊκής και η εναρμόνιση της φαρμακευτικής ελληνικής νομοθεσίας προς την κοινοτική.

Η διαρκής παρακολούθηση της ελληνικής αγοράς για την ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας για νέους φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων, η μελέτη για τυχόν προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για την συμμετοχή σε αυτά.

Η ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την βελτίωση της παροχής υπηρεσιών εντός του ελληνικού φαρμακείου.

Η έρευνα της αντιμετώπισης του ανταγωνισμού και των ανταγωνιστικών πρακτικών από τα μη φαρμακευτικά κανάλια διανομής.

Δ.Κ.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα