Σειρά επαφών με όλες τις πλευρές των φαρμακοποιών έχει ο υπουργός Υγείας.

Την Τετάρτη, συναντήθηκε διαδοχικά με το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και του Φαρμακευτικού Αναπτυξιακού Ινστιτούτου Ελλάδος (ΦΑΝΙΕ), το οποίο εκπροσωπεί τα φαρμακεία με διευρυμένο ωράριο.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΦΑΝΙΕ, η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και ο υπουργός επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με όλους τους φορείς προκειμένου να βρεθούν λύσεις οι οποίες θα είναι προς όφελος των Ελλήνων πολιτών και της χώρας.

Αναφορικά με το θέμα του ωραρίου των φαρμακείων, ο υπουργός Υγείας συμφώνησε ότι η λύση πρέπει να εξυπηρετεί τον Έλληνα πολίτη, να σέβεται το δικαίωμα στην εργασία, να είναι σε συνάφεια με το λειτούργημα του φαρμακοποιού και να υπηρετεί το κοινωνικό αγαθό του φαρμάκου.

Ο υπουργός τους διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τις συζητήσεις με όλους τους φορείς προκειμένου να εξετάσει λεπτομερώς τα σχετικά θέματα και να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση.

Όπως σημειώθηκε και από τις δύο πλευρές, κοινός στόχος είναι η ισότιμη και απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των πολιτών στο φάρμακο.

ΠΦΣ

Είχε προηγηθεί συνάντηση του κ. Κουρουμπλή με τον πρόεδρο του ΠΦΣ Κωνσταντίνο Λουράντο και μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Ο ΠΦΣ αναμένει από το υπουργείο αλλαγές στο ωράριο και αποκατάσταση των εφημερεύσεων των φαρμακείων.

Αναμένει, επίσης, ρύθμιση της εκκρεμότητας με τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ.

Για το ίδιο θέμα, κλιμάκιο του ΠΦΣ επισκέφθηκε ανώτερο στέλεχος της οικονομικής διεύθυνσης της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προκειμένου να πιέσουν τόσο για την αποπληρωμή ου υπολοίπου ποσού όσο και για την εξασφάλιση επιπλέον ποσών για τους επόμενους μήνες.

Αργά το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση των φορέων της διακίνησης του φαρμάκου στα γραφεία του ΠΦΣ.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας