Σε αναστολή διάθεσης νοσοκομειακών ορών και δύο γενοσήμων φαρμάκων που διαθέτει στο portfolio της, προχωρεί η γερμανική φαρμακευτική Fresenius Gabi από τον ερχόμενο Ιούλιο στην προσπάθεια μείωσης των επιπτώσεων από την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά.

Η εταιρία έστειλε σχετική επιστολή προειδοποίησης στον ΕΟΦ, τα νοσοκομεία και τις φαρμακαποθήκες για την αναστολή διάθεσης των συγκεκριμένων προϊόντων, σημειώνοντας πως η απόφαση αυτή θα τηρηθεί μέχρι να ανακάμψει η αγορά στη χώρα μας.

Όπως δήλωσε στο iatronet.gr o Διευθύνων Σύμβουλος της Fresenius Gabi κ. Γιώργος Μαγαλιός, τα προϊόντα αυτά διατίθενται στην ελληνική αγορά και από άλλες τρεις φαρμακευτικές (μια πολυεθνική και δύο αμιγώς ελληνικές εταιρίες), με αποτέλεσμα να μην δημιουργείται πρόβλημα επάρκειας για την κάλυψη των ασθενών.

Από την άλλη πλευρά όμως, η αναστολή διάθεσης των συγκεκριμένων προϊόντων, μειώνει την έκθεση της εταιρίας στα προβλήματα ρευστότητας της αγοράς, προστατεύοντας έτσι τα περίπου 10 πρωτότυπα και μοναδικά φάρμακα που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά, ώστε να είναι διαθέσιμα στους ασθενείς.

Η εταιρία θα συνεχίσει να διαθέτει τα αναντικατάστατα και μοναδικά προϊόντα κλινικής διατροφής (εντερική και παρεντερική) και των κολλοειδών διαλυμάτων υποκατάστασης όγκων, καθώς και τα πρωτότυπα φάρμακα για τη θεραπεία βαρέως και χρονίως πασχόντων. Όπως εξηγεί στην επιστολή, πρόκειται για μια δυσάρεστη αλλά αναγκαία απόφαση, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της εταιρείας και η απρόσκοπτη λειτουργία της στην ελληνική αγορά.

Η εταιρία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1999 και απασχολεί 35 εργαζόμενους.

Α.ΠΑΠ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Καούρες: Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;
Στο επίκεντρο η ψυχική υγεία και η ψηφιακή ζωή των εφήβων
ΕΛΙΚΑΡ: Δωρεάν καρδιολογικοί έλεγχοι σε Καρδάμυλα και Βολισσό Χίου