Επιθετικός κατά του προεδρείου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) εμφανίστηκε στη γενική του συνέλευση ο τέως πρόεδρος.

Ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης (φωτό) κατήγγειλε το νυν προεδρείο ότι γνώριζε αρκετές μέρες πριν το τι επρόκειτο να συμβεί με τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ), χωρίς να “σημάνει τον συναγερμό στον κλάδο”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας το Σάββατο στη γενική συνέλευση, ο προσκείμενος στη ΝΔ τέως πρόεδρος του ΠΦΣ αναφέρθηκε σε μία σειρά από γεγονότα, τα οποία έδειχναν την εξέλιξη.

Έκανε λόγο για αποστολή e-mail από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας στον ΠΦΣ, η οποία δεν ελήφθη σοβαρά υπόψη, προφανώς επειδή εκτιμήθηκε ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω πρόβλημα.

Ακόμη και μία μέρα πριν τη διαρροή του κειμένου των “47 σελίδων”, μέλος του συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, ο οποίος πρόσκειται στην ομάδα του νυν προέδρου, ανέφερε στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου ότι αναμένεται πρόβλημα με τα ΜΗΣΥΦΑ.

Κουρουμπλής

Αποκαλυπτικός ήταν ο κ. Θεοδοσιάδης για τη συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη με τον υπουργό Υγείας.

Με τη σημερινή του ιδιότητα, του προέδρου του Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο κ. Θεοδοσιάδης φέρεται να διαμαρτυρήθηκε στον υπουργό Υγείας για το ότι ο κλάδος δεν γνώριζε τίποτε για τη σοβαρή αυτή εξέλιξη.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδοσιάδη, ο κ. Κουρουμπλής τού απάντησε ότι “μπορείς να με κατηγορείς για ό,τι θες, αλλά όχι επειδή δεν σας ενημέρωσα”!

Κόμμα

Απευθυνόμενος στο προεδρείο του ΠΦΣ, τόνισε πως όλα τα προβλήματα του κλάδου οφείλονται στην ταύτισή του με το κυβερνών κόμμα.

“Ο ΠΦΣ ουδέποτε είχε ταυτιστεί με ένα κόμμα, όπως τώρα”, τόνισε ο τέως πρόεδρος, για να ξεσπάσουν έντονες αντιδράσεις στην αίθουσα όπου διεξαγόταν η γενική συνέλευση.

Για να τεκμηριώσει τη θέση αυτή, ο κ. Θεοδοσιάδης ανέφερε ότι επί των ημερών του έγινε πολυήμερη διακοπή σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς και απεργία για τα αιτήματα του κλάδου.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Για τη σημασία της θρησκευτικότητας και της πνευματικότητας στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου