Συνάντηση με το νέο Προεδρείο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της σχετικής εκδήλωσης, απένειμε τιμητικούς επαίνους στον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας για τη δράση του στον τομέα της Δωρεάς Οργάνων, καθώς επίσης σε δύο οικογένειες οι οποίες δώρισαν τα όργανα των παιδιών τους και σε έναν Δότη Μυελού των Οστών.

Στην εκδήλωση, παρέστη ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Απέναντι σε μια εποχή του υπερτροφικού εγώ - που μας βυθίζει στα ιδεολογικά του παραισθησιογόνα και μας φυλακίζει στο σύμπαν των δικών του ψευδαισθήσεων- που επιβάλλει την λογική του αρτημελιακού ρατσισμού, να πάρουμε δηλαδή ολόκληρο το σώμα μας ακόμα και στην επόμενη πορεία της ζωής μας, η επιλογή της δωρεάς οργάνων σώματος είναι μια μορφή αντίστασης του «Εμείς» στο «εγώ». Το Πανανθρώπινο «Εμείς», που αναδεικνύει την αξία και την αυταξία της ζωής και δίνει ένα διαφορετικό περιεχόμενο στις σχέσεις των ανθρώπων.

Πιστεύω ότι η πρωτοβουλία της Προεδρίας της Δημοκρατίας θα συστρατευτεί στη νέα προσπάθεια που επιχειρούμε, να κάνουμε την κοινωνία πιο αλληλέγγυα. Να δώσουμε ένα άλλο ποιοτικό περιεχόμενο στη ζωή εκείνων των ανθρώπων που έχουν ανάγκη τη δωρεά οργάνων σώματος».

Ευχαριστώντας όλους όσοι συμβάλλουν στην συγκεκριμένα προσπάθεια, εκτίμησε ότι και άλλοι άνθρωποι και από τον χώρο της τέχνης, θα συνεχίσουν τη σημερινή πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, «ώστε να δημιουργηθεί ένα κίνημα πραγματικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς σε μια εποχή που η μοναξιά σκοτώνει την ψυχή των ανθρώπων».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο