Από γιατρούς κρατικών ή στρατιωτικών νοσοκομείων, πανεπιστημιακών κλινικών, του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) και συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ, μπορούν να παίρνουν οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού γνωμάτευση για ιαματικά λουτρά.

Οι γιατροί πρέπει να έχουν ειδικότητα ορθοπαιδικού, ρευματολόγου, δερματολόγου ή καρδιολόγου, ανάλογα με την πάθηση του ασφαλισμένου.

Αυτό αναφέρεται – μεταξύ άλλων – σε πρόσφατη εγκύκλιο του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντού, ο οποίος διευκρινίζει ότι η λουτροθεραπεία παρέχεται σε αναγνωρισμένες από το κράτος λουτροπηγές, κατά τη διάρκεια της λουτρικής περιόδου, η οποία διαρκεί από την 1η Ιουνίου έως και την 31η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ, δικαίωμα στη χορήγηση του επιδόματος λουτροθεραπείας έχουν οι ασφαλισμένοι που πάσχουν από τις εξής παθήσεις:

Αυτοάνοσες ρευματικές παθήσεις με προβολή του μυοσκελετικού συστήματος, που δεν βρίσκεται σε οξύ στάδιο.

Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται παθήσεις όπως ρευματοειδής αρθρίτιδα, συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, συστηματική σκλήρυνση, πολυμυοσίτιδα – δερματίτιδα και ρευματοειδής πολυμυαλγία.

Μεικτή

Δικαιούχοι είναι, επίσης, οι ασφαλισμένοι με μεικτή νόσο του συνδετικού ιστού, μετατραυματικές δυσκαμψίες, μετατραυματική αρθρίτιδα, δερματοπάθειες, όπως η ψωρίαση, το χρόνιο έκζεμα και η χρόνια διάχυτη νευροδερματίτιδα.

Δ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας