To νέο Οφθαλμολογικό Τμήμα του παρουσίασε το ABH Medical Group την Τρίτη στους οπτικούς σε ειδική εκδήλωση στο νοσοκομείο. 

Το νέο Οφθαλμολογικό Τμήμα στελεχώνουν διακεκριμένοι και έμπειροι επιστήμονες, οι οποίοι πραγματοποιούν όλο το φάσμα των οφθαλμολογικών εξετάσεων και επεμβάσεων που προτάσσουν οι εξελίξεις της ιατρικής επιστήμης και προσφέρει τη δυνατότητα πλήρους οφθαλμολογικού ελέγχου με:

  • διαθλαστικό έλεγχο (μέτρηση μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού, πρεσβυωπίας κλπ)
  • συνταγογράφηση γυαλιών
  • βιομικροσκόπηση (εξέταση με οφθαλμολογικό μικροσκόπιο)
  • βυθοσκόπηση (μελέτη του αμφιβληστροειδούς, της ωχράς κηλίδας, του οπτικού νεύρου κλπ)
  • μελέτη γλαυκώματος (μέτρηση ενδοφθαλμίου πιέσεως / τονομέτρηση κλπ)
  • μελέτη κρυσταλλοειδούς φακού (καταρράκτης)

Παρουσιάστηκε το ολοκληρωμένο Οφθαλμολογικό check-up που ενισχύεται από ισχυρά εργαλεία, όπως η Οπτική Τομογραφία Συνοχής (OCT) που αποτελεί την επιτομή των σύγχρονων διαγνωστικών εξεταστικών μεθόδων στην Οφθαλμολογία. Με τη χρήση ενός ειδικού αβλαβούς LASER γίνεται σάρωση του εσωτερικού του οφθαλμού και απεικόνιση της ωχράς κηλίδας και του οπτικού νεύρου με υψηλή ευκρίνεια και ακρίβεια, αποτελώντας έτσι μια εξαιρετικά πολύτιμη διαγνωστική μέθοδο για παρακολούθηση διαβητικών ασθενών, ηλικιακή εκφύλιση, μελέτη οπτικού νεύρου, screening γλαυκώματος, ανώδυνα και χωρίς καμία άμεση επαφή με τον οφθαλμό.

Στο πλαίσιο αυτό οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τις σύγχρονες εξειδικευμένες χειρουργικές τεχνικές, όπως το LASIK με Femtosecond LASER, τη νέα εποχή στη Διαθλαστική Χειρουργική, καθώς τα 2 διαφορετικά υπερσύγχρονα ειδικά LASER προσφέρουν μεγαλύτερη ακρίβεια και ασφάλεια χαρίζοντας μια ζωή χωρίς γυαλιά. Το Femto-LASIK είναι ένα LASER χωρίς νυστέρι που μπορεί να μηδενίσει μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα τη μυωπία, τον αστιγματισμό ή την υπερμετρωπία σας. Μόλις 6 δευτερόλεπτα διαρκεί η πρώτη φάση με τη χρήση του Femtosecond LASER, ενώ ακολουθεί ένα Excimer LASER που μέσα σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα μπορεί να διορθώσει ακόμη και 8 βαθμούς μυωπίας.

Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το χώρο του ABH Medical Group, το σύγχρονο εξοπλισμό και τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, και να ανταλλάξουν επιστημονικές απόψεις με το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό του με την προοπτική ευρύτερης συνεργασίας.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οπιοειδή στην εγκυμοσύνη: Καμία σύνδεση με ψυχιατρικές επιπτώσεις στα παιδιά [μελέτη]
Οι νικητές των Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς 2024
Long CoViD και δύσπνοια [μελέτη]