Την ώρα που το νοσοκομείο Κομοτηνής αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού, ικανοποιούνται προεκλογικά αιτήματα για μετατάξεις και αποσπάσεις.

Αυτό καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος, συνδέοντας τις διαδικασίες αυτές με την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.

Θεωρούν, δε, ότι οι μετακινήσεις προσωπικού γίνονται με πρόφαση την εφαρμογή του μνημονιακού νόμου 4223/2013 (άρθρο 54), για «μετάταξη από παραμεθόριο σε παραμεθόριο».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, στο πλαίσιο σχεδιασμού του Υγειονομικού Χάρτη της χώρας εξαφανίζεται από αυτόν σταδιακά η δική τους παραμεθόριος περιοχή, η οποία αποψιλώνεται από προσωπικό:

«Ο υπουργός (σ.σ. Παναγιώτης Κουρουμπλής), με μεγάλη ευκολία και χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τα 70 οργανικά κενά της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, του νοσοκομείου Κομοτηνής προχώρησε σε υπογραφή 10, ενώ έπονται και άλλες».

Ερωτήσεις

Οι εναπομείναντες αγανακτισμένοι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κομοτηνής στους οποίους, υποσχέθηκαν βοήθεια μέσω προσλήψεων πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015, ερωτούν τον υπογράφοντα τις αποφάσεις κ. Κουρουμπλή:

Πως θα γίνει η αναπλήρωση των οργανικών θέσεων που προκύπτουν από αυτές; Θα έπρεπε την ίδια στιγμή που υπέγραψε για απομάκρυνση υπαλλήλων από το νοσοκομείο Κομοτηνής, να φρόντιζε για την αναπλήρωση τους από άλλους, άλλων παραμεθόριων περιοχών.

Τι είδους υπηρεσίες Υγείας μπορούν να προσφέρουν στην δοκιμασμένη τοπική κοινωνία του νομού Ροδόπης;

Αυτές οι κινήσεις είναι μέρος συντονισμένου σχεδίου συρρίκνωσης και τελικά εξαφάνισης του συγκεκριμένου νοσοκομείου;

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ελληνικά τα δύο πρώτα φαρμακεία παγκοσμίως που απέκτησαν την πιστοποίηση ''Pharmacists for the Future”
ΕΟΔΥ: Προληπτικά μέτρα για ταξιδιώτες - Επιδημίες και συμβάντα στον κόσμο
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την Παρασκευή