Εντός του Σεπτεμβρίου θα αποπληρωθούν όλοι οι πάροχοι Υγείας για τις υπηρεσίες που παρείχαν στον ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ για τον μήνα Απρίλιο.

Τη διαβεβαίωση αυτή έλαβε από τον πρόεδρο του Οργανισμού ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ την περασμένη Τετάρτη.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ τον ενημέρωσε πως έχουν δοθεί οδηγίες προς τις περιφερειακές διευθύνσεις να γίνει γρήγορη εκκαθάριση των παραστατικών δαπανών και να αποδοθεί στους παρόχους το 10% που έχει παρακρατηθεί για υπηρεσίες που έχουν προσφέρει από το 2012 έως το 2015.

Ο Μιχάλης Βλασταράκος (φωτό) ζήτησε, από την πλευρά του, να επισπευσθεί η διαδικασία πληρωμής των παρόχων, για υπηρεσίες που παρείχαν τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Σύμφωνα με πληροφόρηση που έχει, μέσα στον Σεπτέμβριο θα αποδοθούν στον ΕΟΠΥΥ από το υπουργείο Εργασίας 310 εκατομμύρια ευρώ για εισφορές που παρανόμως έχουν παρακρατηθεί από τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Οφειλόμενα

Σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε στον Οργανισμό το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ), ο ΕΟΠΥΥ οφείλει σε όλους τους συμβεβλημένους ιατρούς:

  • Το 10% των επισκέψεων από το έτος 2012 έως σήμερα.
  • Το 10% των Ιατρικών πράξεων και εργαστηριακών εξετάσεων από το έτος 2012.
  • Τις ληξιπρόθεσμες οφειλές όλων των ταμείων που υπήχθησαν στον ΕΟΠΥΥ (ΟΠΑΔ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΑ, ΟΝ, ΕΤΑΠ - ΜΜΕ) μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2012.
  • Τις επισκέψεις, ιατρικές πράξεις και εργαστηριακές εξετάσεις μηνών Απριλίου και Μάιου του 2015.

Με την επιστολή ζητεί από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σαφές χρονοδιάγραμμα σχετικά με την εξόφληση:

“Αναμένουμε την άμεση απάντηση σας και σας καλούμε όπως επιλύσετε άμεσα το ζήτημα των δεδουλευμένων, άλλως επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος μας”, αναφέρεται στο έγγραφο του ΙΣΑ.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας