Με ημίμετρα προσπαθούν να καλύψουν τα μεγάλα κενά σε γιατρούς, που παρατηρούνται στη νησιωτική χώρα.

Το προεδρείο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) καταγγέλλει τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), για συστηματική αποδυνάμωση των νοσοκομείων του Πειραιά, με αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών προς νησιά του Αιγαίου.

“Έχουμε τονίσει πως οι ανάγκες των νησιών απαιτούν προσλήψεις σε μόνιμες θέσεις και όχι 'κινήσεις βιτρίνας' που δεν λύνουν κανένα ουσιαστικό πρόβλημα”, επισημαίνει το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ, για να τονίσει:

“Ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ, με έγγραφό του δίνει εντολή για μετακίνηση δύο αναισθησιολόγων από το νοσοκομείο της Νίκαιας προς τη Λήμνο και την Ικαρία.

Αυτό συμβαίνει, παρά το γεγονός πως έχει προειδοποιηθεί επίσημα από όλους τους αρμόδιους (συντονίστρια διευθύντρια Αναισθησιολογικού, διευθυντή Χειρουργικού Τομέα, διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, αλλά και την ίδια τη διοίκηση του νοσοκομείου).

Συνέπειες

Αυτή του η ενέργεια θα σημάνει αυτόματα τη μείωση της χειρουργικής δραστηριότητας του νοσοκομείου, πράγμα που θα έχει σοβαρές συνέπειες στην περίθαλψη των ασθενών του Πειραιά, της δυτικής Αθήνας αλλά και των ίδιων των νησιών του Αιγαίου”.

Σύμφωνα με το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ, οι ασθενείς από τα νησιά, ούτως ή άλλως, στον Πειραιά διακομίζονται όταν χρειαστούν νοσηλεία.

Η Ένωση καλεί τον υπουργό και τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας να ανακαλέσουν άμεσα την απόφαση, καθώς - σε διαφορετική περίπτωση - εκτός από πολιτική θα έχουν και προσωπική ευθύνη.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα