Το Πυροσβεστικό Σώμα προσέφερε στις 23 Ιανουαρίου εννέα ασθενοφόρα οχήματα στο Υπουργείο Υγείας, με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρησιακής ανταπόκρισης του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (E.K.A.B.).

Τα εννέα αυτά ασθενοφόρα που φέρουν πλήρη ιατρικό εξοπλισμό, αποτελούν μέρος δωρεάς δώδεκα συνολικά ασθενοφόρων από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και είχαν διατεθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα το έτος 2009.
Σε ειδική τελετή για την παραχώρηση των 9 ασθενοφόρων που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της 1ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) στον Ασπρόπυργο Αττικής, παραβρέθηκαν ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, οι οποίοι απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς.

Στην τελετή ήταν επίσης παρόντες ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης και ο Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.
Παραβρέθηκαν ακόμα ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β. Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, ο Αντιπρόεδρος, Μιλτιάδης Μυλωνάς, ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών Ε.Κ.Α.Β. Δημήτριος Πύρρος, ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.) Νικόλαος Παπαευσταθίου και στελέχη του Ε.Κ.Α.Β.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας