Στο πλαίσιο της 5ης επιστημονικής διημερίδας της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (IVF) ΜΗΤΕΡΑ ανακοινώθηκε η γέννηση νεογνού στο ΜΗΤΕΡΑ μετά από κατάψυξη ωαρίων. Όλη η θεραπεία της εξωσωματικής, κατάψυξης και εμβρυομεταφοράς έγινε στη Μονάδα IVF ΜΗΤΕΡΑ. 

Όπως τόνισε, η Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, εξειδικευμένη στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, IVF ΜΗΤΕΡΑ, κα Σταυρούλα Μαραγκού «Ένα κοριτσάκι βάρους 2.800γρ. γεννήθηκε στο ΜΗΤΕΡΑ χρησιμοποιώντας ωάρια, τα οποία η ίδια είχε καταψύξει. Η κατάψυξη ωαρίων αποσκοπεί στο να "παγώσει το βιολογικό ρολόι", δηλαδή να καταψυχθούν ωάρια σε μικρότερη ηλικία και να χρησιμοποιηθούν σε μεγαλύτερη. Η τεχνική κατάψυξης ωαρίων που χρησιμοποιήθηκε, η υαλινοποίηση, εξασφαλίζει υψηλά ποσοστά επιβίωσης και γονιμοποίησης των ωαρίων μετά την απόψυξη, σε αντίθεση με παλαιότερες μεθόδους των οποίων τα αποτελέσματα ήταν φτωχά».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΜΗΤΕΡΑ κ. Ανδρέας Καρταπάνης είπε ότι «Η Μονάδα IVF ΜΗΤΕΡΑ συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων Μονάδων στην Ελλάδα με σταθερή διαχρονική και με περισσότερους από 15.000 κύκλους εξωσωματικής γονιμοποίησης. Οι πιστοποιημένες με ISO διαδικασίες της σε συνδυασμό με τις πρωτοπόρες μεθόδους ανάπτυξης και καλλιέργειας εμβρύων και τη σύγχρονη υποδομή του εμβρυολογικού της εργαστηρίου, ενισχύουν τη θέση της στον χάρτη του ιατρικού τουρισμού διεθνώς. Το γεγονός ότι λειτουργεί μέσα σε μεγάλο και οργανωμένο μαιευτικό και γυναικολογικό νοσοκομείο, εξασφαλίζοντας τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και κάλυψη από ιατρούς όλων των ειδικοτήτων με πολυετή εμπειρία στο εξωτερικό, την καθιστά ως μία από τις πλέον αξιόπιστες Μονάδες στη χώρα μας.»

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κλειστός προϋπολογισμός για σκευάσματα χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;