Τριγμούς προκαλεί η απομάκρυνση της υποδιοικήτριας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κρήτης.

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, η Άννα Τριχοπούλου (φωτό) απομακρύνθηκε από τη θέση της (ασκούσε χρέη διοικήτριας).

Με ανοικτή επιστολή της, η ίδια επισημαίνει πως συνεργάστηκε σε πνεύμα αλληλοσεβασμού και συνεννόησης με άτομα διαφορετικών ιδεολογικών και κομματικών πεποιθήσεων και με εκπροσώπους φορέων απο όλη την Κρήτη, με μοναδικό γνώμονα την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας στους πολίτες.

''Αντί της αναγνώρισης αυτής – σημειώνει η αποπεμφθείσα – βρίσκομαι αντιμέτωπη με αντιλήψεις και πρακτικές που δεν εξασφαλίζουν τη συνέχεια στη διοίκηση και δεν προάγουν τη διακηρυγμένη επιδίωξη μιας σύγχρονης, αξιοκρατικής, ανοικτής και αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης.''

Σύμφωνα με την κ. Τριχοπούλου, οι ενέργειες αυτές υπονομεύουν τη θέση της και θίγουν την αξιοπρέπειά της.

Κατάπληξη

Από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ότι προκαλεί κατάπληξη η προσπάθεια της πρώην υποδιοικήτριας της 7ης ΥΠΕ να αποδώσει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας μομφή για αναξιοκρατικές επιλογές:

“Οι διοικήσεις των ΥΠΕ απομακρύνονται αποκλειστικά με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας, δηλαδή συνιστούν μια αμιγώς πολιτική επιλογή”.

Σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία, σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, η παρούσα κυβέρνηση επέλεξε να κρατήσει στις θέσεις τους πάνω από το 20% (3 στους 14) των υποδιοικητών ΥΠΕ που είχαν οριστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, μεταξύ αυτών και την κ. Τριχοπούλου.

Κενό

Από το υπουργείο γίνεται λόγος για κενό που δημιουργήθηκε με την εκλογή του προηγούμενου διοικητή Ν. Ηγουμενίδη στη θέση του βουλευτή Ηρακλείου και η κ. Τριχοπούλου επιλέχθηκε από την παρούσα πολιτική ηγεσία να ασκήσει χρέη διοικήτριας μέχρι την κάλυψη της κενής θέσης.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έκρινε ότι το κλίμα καλής συνεργασίας στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ είχε διαταραχθεί με μη αναστρέψιμο τρόπο και ότι επιβαλλόταν η αντικατάσταση της κ. Τριχοπούλου.

ΔΗΜ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας