Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 10ο επετειακό «Σεμινάριο Χειρουργικής Χεριού – Άνω Άκρου» που διοργάνωσε το Τμήμα Χειρουργικής Χεριού – Άνω Άκρου και Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Πρόκειται για μία εκπαιδευτική δραστηριότητα που συγκεντρώνει συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και διοργανώνεται με συνέπεια τα τελευταία χρόνια. Το Τμήμα αποτελεί αναγνωρισμένο κέντρο αντιμετώπισης του τραύματος του χεριού από την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Εταιρειών Χειρουργικής του Χεριού (FESSH).

Τα τελευταία χρόνια, στο Σεμινάριο έχει εκπαιδευτεί μεγάλος αριθμός χειρουργών Άνω Άκρου της χώρας. Συγκεκριμένα, μέσα από τις ενότητες του Σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δέκα χειρουργικά περιστατικά σε πραγματικό χρόνο (live surgery) διάρκειας οκτώμισι ωρών, να συμμετάσχουν σε οχτάωρη άσκηση σε πτωματικά παρασκευάσματα, καθώς και να ακούσουν 38 διαλέξεις από διακεκριμένους ομιλητές.

Χαιρετισμό στο Σεμινάριο απηύθυνε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε τη μακροχρόνια εμπειρία και τη μεγάλη εξειδίκευση του Τμήματος στον τομέα της Μιχροχειρουργικής αλλά και της Χειρουργικής Άνω Άκρου.

«Η μεγάλη προσέλευση έμπειρων αλλά και εκπαιδευόμενων χειρουργών Άνω Άκρου και τα ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια που αποκομίσαμε μας τιμούν ιδιαιτέρως», δήλωσε ο χειρουργός Άνω Άκρου, Παναγιώτης Γιαννακόπουλος. «Όλοι οι συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων και οι φημισμένοι χειρουργοί ορθοπαιδικοί Bruno Battiston από την Ιταλία και Philip Roure από τη Γαλλία, κατέληξαν κατά κοινή ομολογία στο συμπέρασμα ότι το σεμινάριο αποτέλεσε μία ιδιαίτερα χρήσιμη εκπαιδευτική εμπειρία, γεγονός που αποδεικνύει στην πράξη τη δέσμευση του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών να επενδύει στη διαρκή επιστημονική επιμόρφωση», πρόσθεσε ο χειρουργός Άνω Άκρου, Διαμαντής Μισιτζής.

Το Σεμινάριο τελούσε υπό την Αιγίδα του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών, της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής, της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού – Άνω Άκρου και της Επιστημονικής Ένωσης του Ιατρικού Αθηνών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο