Επέμβαση συγκόλλησης πλήρως ακρωτηριασμένου αντίχειρα σε 22χρονο ασθενή, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, από την εξειδικευμένη χειρουργό χεριού – μικροχειρουργό, Ελλάδα Παπαδογεώργου και τους συνεργάτες της.

Η σωτηρία του αντίχειρα χαρακτηρίζεται κρίσιμης σημασίας για τη λειτουργικότητα και τη συλληπτική ικανότητα του χεριού. Στο συγκεκριμένο περιστατικό, η συγκόλληση επιτεύχθηκε με δυσκολία, καθώς η επέμβαση διενεργήθηκε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης 9 ώρες μετά τον ακρωτηριασμό που προκλήθηκε από ατύχημα στο νομό Κατερίνης. Σημειώνεται ότι ο μέγιστος χρόνος διατήρησης του ακρωτηριασμένου μέλους δεν πρέπει να ξεπερνά τις 4 και κατά περίπτωση τις 6 ώρες. Η διατήρηση του μοσχεύματος σε συνθήκες ψυχρής ισχαιμίας, που επιτεύχθηκε στο τοπικό νοσοκομείο, επέτρεψε την επιτυχή έκβαση της επέμβασης στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.

Η μικροχειρουργική επέμβαση διάρκειας 10 ωρών, περιλάμβανε την επαναιμάτωση και αποκατάσταση όλων των ανατομικών στοιχείων του αντίχειρα. Ο ασθενής εξήλθε από την κλινική.

Στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης έχει διενεργηθεί πληθώρα επιτυχών συγκολλήσεων και συνολικά επεμβάσεων άκρας χειρός από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, χάρη στην εξειδικευμένη ομάδα χειρουργικής χεριού - μιρκοχειρουργικής που διαθέτει.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;