Βρεφικές τροφές και γάλα ζητεί το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

Οι υπεύθυνοι του Ιατρείου κάνουν έκκληση για βρεφικά γάλατα και κρέμες, φρουτόκρεμες και παιδικά γάλατα εβαπορέ, καθώς το απόθεμα επαρκεί για λιγότερο από μια βδομάδα.

Ενδεικτικά αναφέρουν ότι κάθε μήνα βοηθούν περίπου 350 βρέφη και παιδιά (μέχρι 5 ετών).

Λόγω της μεγάλης ζήτησης που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, προέκυψαν σημαντικές ελλείψεις, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις άμεσες ανάγκες των συνανθρώπων μας, που δυστυχώς είναι και διαρκείς.

Πρέπει άμεσα να συγκεντρωθεί απόθεμα τουλάχιστον δύο μηνών, για να μπορέσουν οι οικογένειες που βοηθούν να καλύψουν τις ανάγκες τους μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού λειτουργεί, με την βοήθεια και στήριξη του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, από τον Δεκέμβριο του 2011 και μέχρι σήμερα έχει δεχτεί περισσότερες από 52.000 ιατρικές επισκέψεις, από όλη την Αττική (ακόμα και την επαρχία).

Λειτουργεί εξ ολοκλήρου με την βοήθεια που προσφέρει ο κόσμος και οι 300 εθελοντές του, οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.

Δεν δέχεται – σε καμία περίπτωση – χρηματικές δωρεές, παρά μόνο σε είδος και υπηρεσίες, τις οποίες με την σειρά τους τις προσφέρουν δωρεάν σε πολίτες που έχουν ανάγκη.

Οι άνθρωποι που ζητούν βοήθεια προέρχονται από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και είναι ανασφάλιστοι, άποροι, άνεργοι και χαμηλόμισθοι ή χαμηλοσυνταξιούχοι.

Επικοινωνία

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 210.9631950, στις ώρες λειτουργίας του Ιατρείου, οι οποίες είναι: Δευτέρα έως Πέμπτη από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, Παρασκευή από τις 10 το πρωί έως τις 7 το βράδυ και Σάββατο από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Το email είναι [email protected] και η ιστοσελίδα www.mkiellinikou.org.

ΔΗΜ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;