Με την εκπαίδευση ομάδας χειρουργών από το Ισραήλ και την Σερβία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των ειδικών σεμιναρίων που πραγματοποιούνται στο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center, με στόχο τη θεωρητική και πρακτική ενημέρωση γενικών χειρουργών από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τις πλέον σύγχρονες μεθόδους στην χειρουργική αποκατάσταση της κήλης. 

Η ομάδα των ειδικευμένων ξένων χειρουργών (τρεις Ισραηλινοί και τρεις Σέρβοι) ενημερώθηκε κατά την τριήμερη επίσκεψή της στο νοσηλευτικό κέντρο για τις τελευταίες εξελίξεις στη λαπαροσκοπική αποκατάσταση της πάθησης. Παρακολούθησε, ειδικότερα, ανοικτές και λαπαροσκοπικές επεμβάσεις, ενώ ενημερώθηκε για τις νέες τεχνικές, καθώς και τα νεότερα υλικά και πλέγματα που χρησιμοποιούνται και αποσκοπούν στην αποτελεσματικότερη αποκατάσταση της κήλης, την εξάλειψη του μετεγχειρητικού πόνου και τη σχεδόν μηδενική πιθανότητα υποτροπής. Η τελευταία ιατρική συνάντηση ήταν η τέταρτη από τον περασμένο Φεβρουάριο που το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center επιλέχθηκε ως διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο για την κήλη, με γενικό συντονιστή τον Διευθυντή του Α΄ Χειρουργικού Τμήματος, κ. Μάριο Παπούδο.

Ο νέος εκπαιδευτικός κύκλος για ξένους χειρουργούς θα ξεκινήσει τον προσεχή Οκτώβριο, ενώ η παρουσία ιατρών από χώρες με εξελιγμένη Ιατρική, όπως το Ισραήλ, επιβεβαιώνει το υψηλότατο επίπεδο των υπηρεσιών το ΕΝΗC και το αυξημένο επιστημονικό κύρος του ιατρικού δυναμικού του.

Επισημαίνεται ότι η επιλογή του ΕΝΗC ως εκπαιδευτικού κέντρου για γενικούς χειρουργούς από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ακολουθεί τη διεθνή πιστοποίησή του ως Κέντρου Αναφοράς για τη χειρουργική αντιμετώπιση των περιστατικών κήλης από τον εγκυρότερο διεθνή οργανισμού Surgical Review Corporation (SRC), κατόπιν πολύμηνης και ενδελεχούς αξιολόγησης. Πρόκειται για διεθνή πιστοποίηση, η οποία όχι μόνον αναδεικνύει την εξέχουσα θέση του ΕΝHC, καθώς είναι το μοναδικό νοσηλευτικό κέντρο με αντίστοιχη πιστοποίηση στην Ελλάδα και το πρώτο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, αλλά αναβαθμίζει γενικότερα τη θέση και αξιοπιστία της ελληνικής χειρουργικής.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός SRC, ο οποίος εδρεύει στις Η.Π.Α., έχει πιστοποιήσει μέχρι σήμερα νοσηλευτικά κέντρα σε 21 χώρες παγκοσμίως, με γνώμονα το υψηλό επίπεδο και τις εξελιγμένες μεθόδους που εφαρμόζουν ως προς την χειρουργική αποκατάσταση της κήλης (Hernia). Με όχημα την διεθνή πιστοποίηση, η χειρουργική ομάδα του ΕΝΗC αποκτά άμεση διασύνδεση με κορυφαία χειρουργικά κέντρα του εξωτερικού, ανταλλάσσοντας εμπειρία στη βάση συγκεκριμένων περιστατικών και εξασφαλίζοντας πλήρη ενημέρωση για κάθε καινοτομία που καταγράφεται γύρω από την χειρουργική αντιμετώπιση της πάθησης.
«Η πιστοποίηση του ENHC ως Center for Excellence in Hernia Operation το τοποθετεί σε μια ξεχωριστή λίστα, προσδίδοντας κύρος και επιστημονική αξία στο έργο του και αναβαθμίζοντας το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών του», τόνισε ο συντονιστής των διεθνών εκπαιδευτικών σεμιναρίων κ. Μάριος Παπούδος κατά την υποδοχή της ομάδας των χειρουργών από Ισραήλ και Σερβία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «αυτή η έμπρακτη αναγνώριση του έργου του ενισχύει και την εμπιστοσύνη στην ελληνική ιατρική κοινότητα».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη