Λυπηρή παραφωνία κατά την ίδια αποτελεί η προσπάθεια οικονομικών συμφερόντων να υπερασπιστούν τα κέρδη τους διαμαρτυρόμενα για τον αυστηρότερο έλεγχο των ηλεκτρονικών τσιγάρων (του ατμίσματος) και της απαγόρευσης χρήσης των στους ίδιους χώρους που απαγορεύεται και το κάπνισμα.

Όμως αυτές οι παρεμβάσεις, όσο και να υπερπροβάλλονται δεν είναι δυνατό να αναστείλουν τις Ευρωπαϊκές οδηγίες που εφαρμόζει ( και πολύ σωστά) η Ελληνική κυβέρνηση, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Στο πλαίσιο αυτό ζητά από όλους τους βουλευτές να προασπίσουν την υγεία των πολιτών και να προχωρήσουν σ' ένα επόμενο στάδιο και στην απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους ανοικτούς χώρους. Η ενόχληση των μη καπνιστών (δηλ. της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών είναι και εκεί μεγάλη, ενώ τα αποτσίγαρα που πετάγονται αποτελούν ένα τεράστιο πρόβλημα τοξικής ρύπανσης του περιβάλλοντος. 

Υπολογίζεται ότι από τα περίπου 6 τρισεκατομμύρια τσιγάρα που καταναλώνονται παγκοσμίως τα 4,5 τρισεκατομμύρια πετάγονται κάπου στο περιβάλλον.

Αυτό το υλικό συνιστά το μεγαλύτερο ποσοστό σκουπιδιών. Χαρακτηριστικό είναι πως περίπου 19 έως 38% των συνολικών απορριμμάτων που συλλέγονται παγκοσμίως κατά τη διάρκεια του καθαρισμού των ακτών κάθε χρόνο είναι αποτσίγαρα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την Τετάρτη
Νέες συστάσεις ΕΜΑ για τις ελλείψεις στα φάρμακα
Οι γυναίκες ιατροί περιθάλπουν καλύτερα τις γυναίκες ασθενείς [μελέτη]