Στη συνάντηση συμμετείχε και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Φαρμάκου, κ. Παναγιώτα Λίτσα, ενώ από την Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη παρούσες ήταν η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, κ. Μαρία Τριανταφύλλου και η Νομική Σύμβουλος, κ. Χριστίνα Ντάφη.

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ τέθηκαν μία σειρά ζητημάτων που αφορούν τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη. Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ διαβεβαίωσε ότι έχει λυθεί το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με την ανακοίνωση του Οργανισμού, σύμφωνα με την οποία χορηγούνταν σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη που φέρουν αντλία έγχυσης ινσουλίνης αισθητήρες παρακολούθησης γλυκόζης αντί των ταινιών μέτρησης σακχάρου. Ο κ. Μπερσίμης ανέφερε ότι η σχετική ανακοίνωση έχει διορθωθεί και έχει υπογραφεί και πλέον παραμένει η χορήγηση των 200 ταινιών μέτρησης σακχάρου και σε όσα άτομα συνταγογραφούν αισθητήρες παρακολούθησης γλυκόζης.

Παράλληλα τέθηκε και το θέμα του συστήματος καταγραφής, το οποίο στην ανακοίνωση του Οργανισμού αναφέρεται ως συνδεόμενο κι όχι ως συνοδευόμενο, όπως είχε προτείνει η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ. Μετά τις απαραίτητες διευκρινίσεις σχετικά με τα συστήματα παρακολούθησης από τον κ. Δαραμήλα, τόσο ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ όσο και ο Αντιπρόεδρος μας απάντησαν ότι είναι δίκαιο το αίτημά μας και θα το εξετάσουν προκειμένου να διορθωθεί και το σημείο αυτό της ανακοίνωσης για την αποζημίωση των αναλώσιμων υλικών της αντλίας και να αναφέρονται συστήματα παρακολούθησης γλυκόζης ως συνδεόμενα ή συνοδευόμενα.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της αποζημίωσης του αναλώσιμου υγειονομικού υλικού ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ μας διαβεβαίωσε ότι συνεχίζει να ισχύει η εξαίρεση των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη, όπως είχε ανακοινωθεί στις 24.12.2015. Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος μας διευκρίνισε ότι η νέα ανακοίνωση του Οργανισμού για την αποζημίωση του αναλώσιμου υγειονομικού υλικού αφορά μόνο τα άτομα, τα οποία, λόγω έλλειψης δικαιοπρακτικής ικανότητας, δεν δύνανται να υπογράψουν την υπεύθυνη δήλωση. Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΔΙΑ τόνισε ότι η εξαίρεση αυτή θα πρέπει να αφορά όλα τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη κι όχι μόνο τους χρήστες αντλιών έγχυσης ινσουλίνης, ζήτημα το οποίο θα εξετάσουν και οι δύο.

Στο θέμα της έκδοσης του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) ο κ. Μπερσίμης μας διαβεβαίωσε ότι το τελικό προσχέδιο θα μας δοθεί αρκετά νωρίς ώστε να βοηθήσουμε στην όσο το δυνατόν καλύτερη σύνταξή του, προς όφελος όλων των ανθρώπων που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.

Τέλος σε ό,τι αφορά τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ σε συνεργασία με το ΕΚΑΠΤΥ για την πλήρη καταγραφή και διάθεση στην ελληνική αγορά αναλώσιμων υλικών για το σακχαρώδη διαβήτη που πληρούν όλες τις προδιαγραφές, ο κ. Μπερσίμης μας παρότρυνε να επικοινωνήσουμε με τον νέο Πρόεδρο του ΕΚΑΠΤΥ ώστε να τον ενημερώσουμε και να επανεκκινήσουμε τη διαδικασία. Ανέφερε ότι εκτιμά και στηρίζει την προσπάθεια αυτή, η οποία είναι προς όφελος όχι μόνο των ασφαλισμένων, αλλά και του ίδιου του ΕΟΠΥΥ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
'Ερευνα στην Ευρώπη για το παράνομο εμπόριο και τη φορολόγηση των προϊόντων καπνού και νικοτίνης
Γιατί τα αγόρια μητέρων με HIV έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο προβλημάτων υγείας και θνησιμότητας [μελέτη]
ΠΟΕΔΗΝ: Απέτυχαν τα απογευματινά χειρουργεία - ΟΕΝΓΕ: Αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ