Το τελευταίο καταγγέλλει τη Διοίκηση της κλινικής -που παρότι λειτουργεί ως ανώνυμη εταιρεία, ουσιαστικά ανήκει στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ- καθώς έχει δημιουργήσει μια ανυπόφορη κατάσταση για τους 140 εργαζομένους που βιώνουν έναν εφιάλτη, αφού παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 6 μήνες.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρεται από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας οι εργαζόμενοι της κλινικής μέσω του νόμιμου Σωματείου τους, μετά από 6 χρόνια που «έβαζαν πλάτη», αποφάσισαν να αντιδράσουν και πολλοί από αυτούς προχώρησαν σε νόμιμη επίσχεση εργασίας και ασφαλιστικά μέτρα για τα δεδουλευμένα τους.

Η διοίκηση της κλινικής, όπως υποστηρίζεται από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου, αποφάσισε να «τιμωρήσει» αυτούς που επαναστάτησαν, προχωρώντας σε μειώσεις των μισθών τους μέχρι και 25%, αποδίδοντας την ευθύνη για αυτό αφενός στην πτώση του κύκλου εργασιών και αφετέρου στις καθυστερήσεις πληρωμών των χρεών του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση του Εργατικού Κέντρου, μολονότι οι εργαζόμενοι σε αλλεπάλληλες τριμερείς συναντήσεις με την Επιθεώρηση Εργασίας, το ΟΜΕΔ, τα Υπουργεία Υγείας, Παιδείας & Εργασίας δικαιώθηκαν πλήρως , η διοίκηση του θεραπευτηρίου συνεχίζει να κινείται μονομερώς, αδιαφορώντας για τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων.

Σήμερα όπως επισημαίνεται η κλινική ναι μεν λειτουργεί αλλά μόνο κατά το 50% των κλινών που διαθέτει.

Την ίδια στιγμή, στο στόχαστρο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας έχουν μπει και τρεις φαρμακοβιομηχανίες, καθώς έχει την πληροφόρηση ότι το τελευταίο διάστημα έχουν προχωρήσει σε απολύσεις «λόγω απόδοσης». Ετσι τονίζεται όχι μόνο απολύουν με τις μειωμένες αποζημιώσεις που προβλέπουν οι μνημονιακοί νόμοι αλλά δυσφημούν και τους εργαζόμενους προκαλώντας τους προβλήματα και για την μελλοντική αναζήτηση εργασίας σε άλλο εργοδότη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών έχει ζητήσει συνάντηση με τις διοικήσεις των τριών αυτών εταιρειών χωρίς όμως ακόμα να έχουν λάβει απάντηση. Πάντως τονίζουν παράγοντες στην Ομοσπονδία τέτοιου είδους ενέργειες δυναμιτίζουν το κλίμα, ιδίως αυτή τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις