Μία απρόσμενη και έμμεση στήριξη, στη μάχη που έχει ξεσπάσει για τους χειρισμούς της ελονοσίας, απέκτησε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος (φωτό αριστερά), πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ανακοίνωσε πως διαφωνεί ότι η ευθύνη βαραίνει μόνο τον Γιάννη Μπασκόζο (φωτό δεξιά).

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ έκανε λόγο για “υγειονομικό ναρκοπέδιο”, στο οποίο έχει μεταβληθεί η Ελλάδα, εξαιτίας της ανικανότητας της κυβέρνησης να χειριστεί τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές.

Η αλλοπρόσαλλη πολιτική στο μεταναστευτικό – σημειώνει – βαραίνει τον πρωθυπουργό και συνολικά την κυβέρνηση.

Η “στήριξη” του κ. Μπασκόζου έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς προέρχεται από έναν συνδικαλιστή, ο οποίος “πυροβολεί” συχνά – πυκνά το υπουργείο Υγείας.

Είναι χαρακτηριστική η πρόσφατη αντιπαράθεσή του με τον κ. Πολάκη για το νοσοκομείο Σαντορίνης και τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας περί “συνδικαλιστών της ανατομικής περιοχής των αιμορροΐδων”...

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, με συνολική ευθύνη της κυβέρνησης, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε χώρα εγκατάστασης δεκάδων χιλιάδων και μάλιστα σε κέντρα φιλοξενίας που θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης, χωρίς να τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής.

Μην ξεχνάμε – σημειώνει – την Ειδομένη, το Ελληνικό και τα κέντρα φιλοξενίας που είναι “αχούρια” σε ζητήματα υγιεινής.

Αναμενόμενη

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει αναμενόμενη την εμφάνιση μεταδιδόμενων νοσημάτων, όπως ηπατίτιδα Α και ελονοσία:

“Τις πρωτοβάθμιες υγειονομικές μονάδες και τα νοσοκομεία η κυβέρνηση τα άφησε ανοχύρωτα στην αντιμετώπιση της εν λόγω έκτακτης κατάστασης.

Αποδεκατισμένα από προσωπικό και με 20% μειωμένο τον προϋπολογισμό τους σε σχέση με πέρυσι.

Μόλις τώρα, με καθυστέρηση ενός έτους αποφάσισε το υπουργείο Υγείας μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, να προκηρύξει 850 θέσεις προσωπικού στα νοσοκομεία για να ανταπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση σε υγειονομικές υπηρεσίες”.

Ο κ. Γιαννάκος εγκαλεί συνολικά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τονίζοντας ότι το ίδιο έπραξε και τον χειμώνα, με την γρίπη, που στοίχισε πολλές ανθρώπινες ζωές.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;