Σύσκεψη με θέμα το ενδεχόμενο καταγγελίας της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ ετοιμάζονται να κάνουν οι κλινικάρχες ως απάντηση στο «σκωτσέζικο ντους» που είναι αναγκασμένοι να κάνουν…. με τα φοροεισπρακτικά μέσα, τα αδιέξοδα ραντεβού για την υπογραφή της νέας σύμβασης, τις τρελές απαιτήσεις των αρμοδίων από την πλευρά της κυβέρνησης και πάει λέγοντας.

Συνομιλώντας με στέλεχος μεγάλου ομίλου, αυτός μας τόνισε ότι μέσα στον Αύγουστο το ποτήρι ξεχείλισε και τώρα θα παρθούν αποφάσεις από τον ιδιωτικό τομέα. Όπως μας αποκάλυψε, την στιγμή που ο περισσότερος κόσμος έλειπε από την αγορά- τον Αύγουστο- το Υπουργείο Υγείας πέρασε ρύθμιση βάσει της οποίας η σύμβαση που έχουν οι κλινικές με τον ΕΟΠΥΥ και η οποία είχε παραταθεί για κάποιους μήνες έγινε αορίστου! Χωρίς βεβαίως να ερωτηθεί κανείς, υπογραμμίζει η ίδια πηγή, και χωρίς κανείς μετά από αυτή τη ρύθμιση να δηλώνει αρμόδιος από την πλευρά του κράτους να πει το πότε τελικά θα υπογραφεί αυτή η νέα σύμβαση.

Και μάλιστα, υπογραμμίζει το στέλεχος, όταν σε όλα τα ζητήματα της νέας σύμβασης έχουν λυθεί τα περισσότερα θέματα και το μόνο που έμενε να διευκρινιστεί ήταν ο αριθμός των διαθέσιμων κλινικών. Οι κλινικές, από την πλευρά τους, δίνουν το 30% της Γ’ Θέσης (να αποτελέσει τη βάση για όλες τις μονάδες και εν συνεχεία ο καθένας να διαθέσει τους χώρους του κατά το δοκούν), ενώ οι απαιτήσεις του κράτους είναι το 40% ανεξαρτήτου θέσης. Απαίτηση, που όμως δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, καθώς θα έβγαζε εκτός επιχειρηματικού χάρτη ακόμη και πρωταγωνιστές του κλάδου.

Αντί λοιπόν να υπογραφεί η περιβόητη σύμβαση… με τη νέα ρύθμιση ανανεώνεται η ομηρία των κλινικών, τη στιγμή που όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι ο κλάδος πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Από το 2010 μέχρι σήμερα λόγω των λουκέτων ή των αναδιοργανώσεων που έχουν γίνει για μείωση του κόστους, έχουν κλείσει 3.000 κλίνες (ιδιωτικές), έχει χαθεί το 17% των ιδιωτικών κλινικών και πολλές μονάδες βρίσκονται ένα βήμα πριν την αναστολή λειτουργίας, με την κατάσταση να είναι μακράν χειρότερη στην επαρχία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο
Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο στο Λασίθι για τις ελλείψεις στην Υγεία