Εξώδικo για την επείγουσα εκτέλεση οφειλόμενης νόμιμης ενέργειας, και συγκεκριμένα για την άμεση έκδοση και αποστολή στους ασφαλισμένους Οδοντιάτρους του Ν. 4331/2015, των εκκαθαρισμένων Ενημερωτικών Σημειωμάτων έστειλε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Διοικούσας Επιτροπή του ΤΣΑΥ.

Όπως είναι γνωστό, ο Τομέας Υγειονομικών του Ε.Τ.Α.Α. (πρώην Τ.Σ.Α.Υ.) συμμορφώθηκε, με τις διατάξεις του Ν. 4331/2015 (προϋφιστάμενες του Άρθρου 21 του Ν. 4337/17-10-2015), αναφορικά με τη διατήρηση για τα έτη 2015 και 2016 της κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας, όσων ασφαλισμένων Οδοντιάτρων υπέβαλαν σχετική αίτηση υπαγωγής μέχρι και την 16-10-2015, ημερομηνία ισχύος της διάταξης του Άρθρου 21 του Ν. 4337/17-10-2015 «Μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Παρόλα αυτά, όπως αναφέρεται στο εξώδικο, μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί, ως όφειλε σύμφωνα με τον Νόμο, τη Λογιστική τάξη και την ασφάλεια δικαίου, ούτε έχουν αποσταλεί εκκαθαρισμένα Ενημερωτικά Σημειώματα σε όσους ασφαλισμένους Οδοντιάτρους έχουν υπαχθεί στις ανωτέρω διατάξεις του Νόμου. Συνέπεια της παράλειψης αυτής είναι να αγνοούν οι ασφαλισμένοι το εφεξής οφειλόμενο καταβλητέο ποσό, εν όψει του συμψηφισμού της υπερβάλλουσας και ήδη καταβληθείσας εισφοράς τους, με μελλοντικές τους ασφαλιστικές εισφορές, του έτους 2016.

Λαμβανομένου υπόψη ότι, κατά την παρούσα χρονική περίοδο συντρέχουν εξαιρετικά πιεστικοί λόγοι οικονομικής στενότητας των ασφαλισμένων και λόγοι εκπλήρωσης αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, κλπ), καθίσταται επιτακτική η ανάγκη άμεσης έκδοσης και επείγουσας αποστολής των παραπάνω εκκαθαρισμένων Ενημερωτικών Σημειωμάτων. Σε αντίθετη περίπτωση, όπως επισημαίνεται, κάθε περαιτέρω καθυστέρηση θα ισοδυναμεί, είτε με σκοπούμενη ενέργεια της Διοίκησης του Ταμείου, που παραβιάζει τις Καταστατικές του αρχές, είτε με αδυναμία διοικητικής-λογιστικής υποστήριξης, που ομοίως αντανακλά στην Διοίκηση του Ταμείου.

Ο Οδοντιατρικό Σύλλογος Θεσσαλονίκης εκφράζει τη λύπη και την αγανάκτησή του γιατί, εκτός από την συντελούμενη, χωρίς όρια και αναστολές, εξακολουθητική συρρίκνωση των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων του, που μαθηματικά οδηγεί σε υφέρπουσα κοινωνική αναταραχή, διαπιστώνεται ότι από τους αρμόδιους φορείς δεν ενεργούνται ούτε όσα εύκολα μπορούν να υλοποιηθούν. Πόσο μάλλον όταν έχει ήδη δοθεί τρίμηνη παράταση καταβολής των εισφορών του 1ου εξαμήνου;

Εν όψει των παραπάνω, ο Ο.Σ.Θ καλεί τους αρμοδίους στην έκδοση ενός εκκαθαρισμένου ειδοποιητηρίου για το 2016 καθώς ήδη έχουμε διανύσει τα μισά του δευτέρου εξαμήνου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας