Δύο αδελφές, ηλικίας 17 και 19 ετών διαγνώστηκαν με την ίδια συγγενή καρδιοπάθεια, η οποία απαιτούσε καρδιοχειρουργική θεραπεία, δυσβάσταχτη για τις κοινωνικές συνθήκες της οικογένειας. Οι ασθενείς χειρουργήθηκαν αφιλοκερδώς από το Δρ. Γιώργο Σαρρή, Διευθυντή Καρδιοχειρουργικής Κλινικής και του Κέντρου Συγγενών Καρδιοπαθειών ΙΑΣΩ Παίδων και τους συνεργάτες του.

Όπως αναφέρει ο Δρ. Γιώργος Σαρρής, η πάθηση των δύο αδελφών συνήθως δεν δημιουργεί σοβαρά συμπτώματα και για αυτό, αν δεν διαγνωστεί, οδηγεί σε βραδεία, αλλά σοβαρή και τελικά ενδεχομένως σε ανίατη βλάβη της καρδιάς και των πνευμόνων.

Η διάγνωση του προβλήματος έγινε στα πλαίσια προαθλητικού ελέγχου. Οι επεμβάσεις των δύο αδελφών ήταν απολύτως επιτυχείς, εξασφαλίζοντας πλήρη ίαση. Ήδη οι δύο αδελφές έχουν επιστρέψει στις συνηθισμένες τους δραστηριότητες.

Η κα. Νική Παπανικολάου, η μητέρα των κοριτσιών, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μας φέρθηκαν ανθρώπινα, τέλεια. Δε βρίσκω λόγια. Μας φρόντισαν και μας αγκάλιασαν σαν να δώσαμε εκατομμύρια ευρώ και εμείς δεν δώσαμε ούτε ένα ευρώ. Πρώτη φορά μου συνέβη στη ζωή μου και θα τους ευγνωμονώ σε όλη μου τη ζωή. Βλέπαμε το νοσοκομείο και αναρωτιόμασταν πώς θα μπορούσαν να νοσηλευτούν εδώ οι κόρες μου. Σας ευχαριστούμε όλους, τον κ. Σαρρή και τους συνεργάτες του, τους νοσηλευτές, όλους που μας αγκάλιασαν και μας φρόντισαν. Όλος ο κόσμος να είναι καλά.»

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια