Διαστάσεις παίρνει η αντιπαράθεση του κ. Σαλμά με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Έπειτα από τις καταγγελίες Πολάκη για σχέσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού με εισαγωγή ορθοπεδικής εξέτασης και υπερκοστολόγησή της, ο κ. Σαλμάς αφήνει να εννοηθεί ότι οι υπουργοί Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ έχουν σχέσεις με φαρμακευτικές εταιρείες:

“Ακόμα περιμένω να απαντηθεί η ερώτηση στη Βουλή για το εάν οι κ.κ. Ξανθός και Πολάκης, έχουν πάει ταξίδια με έξοδα φαρμακοβιομηχανίας ή προμηθευτών υλικών από το 2000 έως σήμερα”, αναφέρει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Την επόμενη εβδομάδα, προτίθεται να παρουσιαστεί στην Εισαγγελία Αθηνών, όπου με μήνυση εναντίων των κ.κ. Κουρουμπλή, Ξανθού και Πολάκη, θα ζητήσει ευθύνες για το πόσα χρήματα έχασε το κράτος και οι ασφαλισμένοι από το γεγονός ότι, επί ένα χρόνο, το 2015 δεν ανατιμολόγησαν τα φάρμακα όπως όφειλαν από το κανονιστικό πλαίσιο που ισχύει.

Εξέταση

Ο κ. Σαλμάς κάνει λόγο για θράσος, υποκρισία και ευθύνες του κ. Πολάκη σχετικά με την επίμαχη εξέταση, από την οποία φέρεται να έχει επωφεληθεί ο ίδιος:

“Το καινούργιο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας ΚΕΣΥ) των κυρίων Μάρκου, πολιτευτή ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, και της κυρίας Νικολάου, πολιτευτή ΣΥΡΙΖΑ, ανακοστολόγησαν την εξέταση με νέα τιμή.

Για τρεις μήνες μέχρι σήμερα ο κ. Πολάκης δεν έχει υπογράψει την απόφαση της νέας τιμής και η εξέταση συνεχίζει να έχει την υψηλή τιμή, κατά αυτόν”...

Σύμφωνα με τον κ. Σαλμά, η ανακοστολόγηση της εξέτασης από συριζαϊκό ΚΕΣΥ και η πρωτοφανής επίθεση σε μια νέα τεχνολογία του μέλλοντος, δεν έγινε ούτε στο μεσαίωνα, και προφανώς δεν έφταιγε η καινούρια εξέταση αλλά το γεγονός ότι την εξέταση αυτή την πρωτοεισήγαγε στην Ελλάδα ένας ταξικός εχθρός του κ. Πολάκη, ο Μάριος Σαλμάς”...

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα