Θέμα νομιμότητας των ενεργειών στις οποίες προβαίνει η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία θέτουν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι αυτές αποβαίνουν εις βάρος του ήδη επιβαρυμένου κλάδου.

Όπως μπορούμε να γνωρίζουμε, εστάλη επ’ αυτού επιστολή προς τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας, στην οποία αναφέρονται τα εξής:.

«Πληροφορηθήκαμε ότι έχει σταλεί με ημερομηνία 20 Οκτωβρίου, επιστολή-τοποθέτηση «εκ μέρους της ΕΑΕ» προς την Επιτροπή Έκδοσης Αδειών Εργαστηρίων Ιοντιζουσών Ακτινοβολιών, στην οποία αναφέρεται γνωμοδότηση περί πληθυσμιακών και άλλων κριτηρίων για την έκδοση αδειών.

Δεδομένου ότι δεν υπήρξε ανάλογη απόφαση του ΔΣ της ΕΑΕ και δεδομένου ότι η τοποθέτηση του κ. Χαλαζωνίτη  αλλά και η επιστολή που έγραψε ο κ. Τάκης έχουν τελείως διαφορετική άποψη με αυτή που φέρεται να έχει η δική σας επιστολή και δεδομένου ότι δεν έχουν υπογραφεί τα Πρακτικά των Συνεδριάσεων του ΔΣ από την ημέρα της συστάσεως αυτού ως σώμα, θέτουμε ερώτημα περί νομιμότητας της λειτουργίας αυτού».

Στο πλαίσιο αυτό, οι προαναφερθέντες κύριοι κρίνοντας το θέμα ως εξαιρετικά σημαντικό, ζητούν την άμεση σύγκλιση ΔΣ με αποκλειστικό θέμα την ως άνω επιστολή.

Η διαρροή του παραπάνω θέματος έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των επιστημόνων του κλάδου, οι οποίοι αναρωτιούνται   τι χρειάζονται για την αδειοδότηση ιδιωτικών μονάδων τα κριτήρια βάσει πληθυσμού, θεωρώντας ότι αρκούν οι όροι ασφαλείας και μόνο για να ξεκινήσει τη λειτουργία της μία επιχείρηση με την ευθύνη του ιδιοκτήτη.

Την ίδια στιγμή, πλείστα είναι τα ερωτήματα που έχουν τεθεί προς το Δ.Σ. της ΕΑΕ, χωρίς απάντηση, από όσο γνωρίζουμε, μέχρι στιγμής, με βασικότερα :

  • έγιναν προτάσεις, ή ενέργειες περί τρόπου αμοιβής συναδέλφων στον ιδιωτικό τομέα;
  • θα υπάρξει απάντηση στο τελευταίο ΦΕΚ του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με την τιμολόγηση των ακτινολογικών πράξεων;
  • έχουν γίνει ενέργειες περί σύνταξης μητρώου Ακτινολόγων, η τουλάχιστον εκσυγχρονισμού του τρόπου πληρωμής ετήσιας συνδρομής;
  • και τέλος αν έχουν γίνει κάποιες προτάσεις ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της έλλειψης ειδικευόμενων στα Νοσοκομεία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την Τετάρτη
Νέες συστάσεις ΕΜΑ για τις ελλείψεις στα φάρμακα
Οι γυναίκες ιατροί περιθάλπουν καλύτερα τις γυναίκες ασθενείς [μελέτη]