Μείζον πολιτικό ζήτημα ενέσκηψε από την “αιφνιδιαστική” επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στην εφημερία του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας τα εξής:

"Μόλις επισκέφθηκα αιφνιδιαστικά το νοσοκομείο Ευαγγελισμός σε ημέρα εφημερίας. Ένα σχόλιο μόνο: οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό είναι ήρωες”.

Η απάντηση ήρθε στις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας. Ο Παύλος Πολάκης σχολίασε στο facebook:

“Όταν έκλεινε ο Άδωνις τέσσερα νοσοκομεία και έδιωχνε 2.500 γιατρούς από την Πρωτοβάθμια (τότε ντε που ήσουν υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και έβγαλες σε διαθεσιμότητα και απόλυση 15.000), δεν ήταν ήρωες;

Άλλαξε image maker, από γκρεμό σε καταστροφή σε πάει...(πάντα γύρω από το Κολωνάκι βέβαια, είτε για καφέ είτε για εφημερία”.

Ακολούθησε σχόλιο του 'Αδωνι Γεωργιάδη, το οποίο ανέφερε:

“Άρρωστος! Στις 04:00 δείτε τί κάνει; βρίζει τον @kmitsotakis και εμένα που έφτιαξα τα νέα χειρουργεία εκεί με την ΕΤΕ”.

Ενόχληση

Λίγες ώρες αργότερα, εκδόθηκε ανακοίνωση από τη ΝΔ, στην οποία αναφερόταν τα εξής:

“Αντιλαμβανόμαστε την ενόχληση του κ. Πολάκη για την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στο μεγαλύτερο δημόσιο νοσοκομείο της χώρας, τον “Ευαγγελισμό”.

Αντί να βρίζει όμως, επειδή ο κ. Μητσοτάκης θεώρησε χρέος του να μιλήσει με γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς, ας τολμήσει – όπως υποχρεούται – να κάνει το ίδιο.

Και βέβαια ας προσπαθήσει, τουλάχιστον, να δώσει έμπρακτες απαντήσεις στα προβλήματα, που – με ευθύνη της Κυβέρνησης – συσσωρεύτηκαν στο χώρο της Υγείας.

Όσο ο κ. Πολάκης αγνοεί τις υποχρεώσεις του και αυτοπεριορίζεται σε ρόλο υβριστή, μόνο κατ’ ευφημισμό μπορεί να αποκαλείται υπουργός αναπληρωτής Υγείας”.

Ο κύκλος της αντιπαράθεσης, όμως, δεν έκλεισε εκεί. Το απόγευμα της Τρίτης, εκδόθηκε ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας ως απάντηση στην ανακοίνωση της ΝΔ! Σε αυτή αναφέρονται τα παρακάτω:

Θράσος

“Ως μέγιστο πολιτικό θράσος και μόνο μπορεί να χαρακτηριστεί η ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία αναφέρεται σε ύβρεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Ανακοίνωση ενός κόμματος, οι βουλευτές του οποίου, τόσο παλαιότερα όσο και λίαν προσφάτως, εντάσσουν στον πολιτικό τους λόγο και μάλιστα εντός του κοινοβουλίου, λέξεις και εκφράσεις όπως 'θα σε εκτελέσω, μαυρογιαλούρος, απατεώνας, παλιογαϊδούρι, θα σου ξεριζώσω τα μουστάκια' κ.λπ”.

Στην ανακοίνωση παρατίθενται οι επισκέψεις του κ. Πολάκη σε 15 νοσοκομεία και υπηρεσίες Υγείας σε ολόκληρη τη χώρα, με το σχόλιο πως πρόκειται για την καλύτερη απάντηση για το αν τολμάει ο αναπληρωτής υπουργός να επισκεφθεί τα νοσοκομεία και άλλες δομές του Δημοσίου Συστήματος Υγείας.

Συστήνεται, δε, στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να αρκεστεί στις πρωινές “εφόδους” για καφέ “...στα γνωστά στέκια νεοφιλελεύθερων του Κολωνακίου και ας αφήσει τη διαχείριση του δημόσιου συστήματος Υγείας, σε ανθρώπους που έχουν αφενός τη βούληση και αφετέρου την ικανότητα να το στηρίξουν στα πόδια του, μετά την καταστρεπτική πενταετία διακυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ...”.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας