Σε προγραμματισμένη απογραφή φαρμάκων και υλικών, αποδίδει η διοίκηση του νοσοκομείου “Λαϊκό” τα προβλήματα με τις χημειοθεραπείες ασθενών.

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα και το ανέδειξε την Τρίτη ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ), έπειτα από καταγγελίες ασθενών.

Το προεδρείο του Συλλόγου αναφέρει πως η αναβολή των θεραπειών μπορεί να έχει δυσμενή επίπτωση στην αποτελεσματικότητά τους και σε κάθε περίπτωση συνιστά παραβίαση της ορθής επιστημονικής πρακτικής.

Η διοίκηση του νοσοκομείου απάντησε πως δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα χρηματοδότησης και πως έχει προμηθευτεί και διαθέτει όλα τα φάρμακα και υλικά που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του και τη φροντίδα των ασθενών.

Αποδίδει το πρόβλημα στην προγραμματισμένη ετήσια διαδικασία απογραφής, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 8 Ιανουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της απογραφής – σημειώνει – τυχόν παραγγελίες πραγματοποιούνται με δελτία αποστολής.

Αποδίδει, δε, σε μία συγκεκριμένη εταιρεία το πρόβλημα ομαλής προμήθειας ογκολογικού φαρμάκου:

“Η αδυναμία συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας, αποκλειστικής αντιπροσώπου συγκεκριμένων ογκολογικών φαρμάκων, να ανταποκριθεί στο αίτημα του νοσοκομείου για προμήθεια των ανωτέρω φαρμάκων με δελτία αποστολής οδήγησε στην αναβολή των ογκολογικών θεραπειών της Δευτέρας 9 Ιανουαρίου για περιορισμένο αριθμό ασθενών”.

Επιλογή

Σύμφωνα με τη διοίκηση, στην εταιρεία δόθηκε η επιλογή να παραδώσει τα εν λόγω φάρμακα είτε στις 5 Ιανουαρίου, είτε νωρίς το πρωί της Δευτέρας 9 Ιανουαρίου, μετά την ολοκλήρωση της απογραφής, οπότε και θα ετίθετο εκ νέου σε λειτουργία το πληροφοριακό σύστημα του νοσοκομείου.

Οι αναβληθείσες θεραπείες πραγματοποιήθηκαν τμηματικά κατά τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ από την προηγούμενη Τρίτη ομαλοποιήθηκε η κατάσταση.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις