Eξετάζεται η δυνατότητα άμεσης προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς και όλες οι νόμιμες ενέργειες κατά της Υπουργικής Απόφασης της  30.12.2016, του Υφυπουργού Εργασίας, κ. Αναστασίου  Πετρόπουλου, για τις ασφαλιστικές εισφορές, τις  οποίες θα αρχίσουν να πληρώνουν οι οδοντίατροι κάθε μήνα, αρχής γενομένης από το Φεβρουάριο του 2017. Την απόφαση αυτή πήρε την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 το Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ), κατά την τακτική συνεδρίασή του ενώ επισημαίνει ότι:

«Η ως άνω Υπουργική Απόφαση καθορίζει το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες οδοντιάτρους, ανάλογα με τα καθαρά τους εισοδήματα, με τις ασφαλιστικές  εισφορές να υπολογίζονται περίπου στο 32%, δηλαδή στο 20% για σύνταξη, το 6,95% για την υγεία και περίπου το 5% για τον κλάδο της Πρόνοιας και της Στέγης Υγειονομικών.

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας θεωρεί ότι οι νέες ασφαλιστικές εισφορές, με τον καθαρά φορολογικό τους χαρακτήρα, προσβάλλουν δικαιώματα των οδοντιάτρων, καθώς οδηγούν σε ουσιαστική δήμευση περιουσιακών στοιχείων τους και προκαλούν την εξόντωση κάθε παραγωγικής δραστηριότητας και προσφοράς στο τομέα της υγείας και περίθαλψης.

Πρόκειται για αυθαίρετες, εκτός πραγματικότητας, άδικες  μη ανταποδοτικές φοροασφαλιστικές ρυθμίσεις, οι οποίες επιτείνουν ήδη ακόμη περισσότερο και το κύμα αναστολής της άσκησης του οδοντιατρικού επαγγέλματος και την μαζική εγκατάλειψη της χώρας από τους οδοντιάτρους.

Δεν είναι η πρώτη φορά, τέλος, κατά την οποία το Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας προειδοποιεί τους εμπνευστές αυτού του καταστροφικού και εμβαλωματικού νομοθετήματος και επισημαίνει ότι οι οδοντίατροι της χώρας μας θα σταθούν αποφασιστικά απέναντι σε κάθε προσπάθεια για δήμευση του διαρκώς μειούμενου εισοδήματός τους, με παρόμοιες κινήσεις, όπως το ως άνω φοροασφαλιστικό νομοθέτημα, το οποίο μας  απομακρύνει ακόμη περισσότερο από τους στόχους της ανάκαμψης για τη χώρα μας και λειτουργεί ως τροχοπέδη στις ελπίδες για έξοδο από την κρίση».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σύνοδος κορυφής G7: Προετοιμασία για μελλοντικές πανδημίες
Επικίνδυνη σχέση CoViD με λιπώδη νόσο του ήπατος μεταβολικής αιτιολογίας [ελληνική μελέτη]
Γερμανία: Σύσταση για εξαίρεση από την τιμωρία που αφορά πρόωρη διακοπή εγκυμοσύνης