Σκοπός του συγκεκριμένου συνεδρίου ήταν η παρουσίαση όλων των δεδομένων και η διεξοδική συζήτηση για ζητήματα που σχετίζονται με την οικονομική κρίση, τις προσφυγικές ροές, έκτακτα προβλήματα και προκλήσεις που ανακύπτουν για τη δημόσια υγεία, καινοτόμες φαρμακευτικές - ατρικές θεραπείες, κ.ά.

Η διάλεξη του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. είχε ως θέμα τη διαχρονική συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.Ο κ. Αυγερινός είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει στους συνέδρους τους σημαντικότερους σταθμούς της ιστορικής διαδρομής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μιας πορείας απόλυτα συνυφασμένης με αυτήν του νέου ελληνικού κράτους, βασικό στοιχείο της οποίας ήταν και παραμένει η σταθερή παρουσία του Οργανισμού σε όλες τις μεγάλες κρίσεις που βίωσε το ελληνικό έθνος, πάντοτε στο πλευρό του πάσχοντα συνανθρώπου.

Ο κ. Αυγερινός αναφέρθηκε επίσης στη διαχρονική συμβολή του Ε.Ε.Σ. διαμέσου των τριών Τομέων του (Κοινωνικής Πρόνοιας, Νοσηλευτικής, Σαμαρειτών Διασωστών Ναυαγοσωστών) στον τομέα της υποστήριξης ομάδων του ελληνικού πληθυσμού που πλήττονται από φυσικές καταστροφές ή ανθρωπογενείς κρίσεις, αποκορύφωμα της οποίας ήταν η καθοριστική παρέμβαση του Οργανισμού στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την πόλη της Θεσσαλονίκης (με την εκδήλωση λ.χ. της μεταναστευτικής κρίσης), αλλά και πιο πρόσφατα στην περιοχή της Κύμης, με την επιτυχημένη διαχείριση της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που διαμορφώθηκε από την έντονη χιονόπτωση.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. μίλησε ακόμη για την ιστορική προσφορά του Οργανισμού ως μέλος του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού, η οποία έχει ως μοναδικό στόχο και σκοπό την υλοποίηση ενός αλτρουιστικού οράματος που σέβεται απόλυτα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα πανανθρώπινα δικαιώματα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Λαϊκό": Για πρώτη φορά, ράντζα στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων
Εντοπίστηκαν εκατοντάδες νέα γονίδια που συνδέονται με τη διαταραχή χρήσης καπνού
Ασκήσεις για να κρατάτε σε φόρμα τον εγκέφαλο