Για πλήγματα στο εισόδημα του κλάδου, κάνει λόγο η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ).

Η τελευταία χρονιά – σημειώνει το προεδρείο της Ένωσης - δέσμη μέτρων αποδεκάτισε το ελάχιστο εισόδημα με το οποίο αμείβονται οι ιατροί από τη σύμβαση.

Εκτός αυτού, ήλθε το ασφαλιστικό να αποτελειώσει τις δεδουλευμένες αμοιβές των συμβεβλημένων. Εντός του 2016, πληρώθηκαν οι 8 από τους 12 μήνες του έτους.

Στους τέσσερις απλήρωτους μήνες με πλαφόν 200 επισκέψεων, το ασφαλιστικό κόστος είναι περίπου 2500 ευρώ, υπολογίζοντας εισφορές 31% επί του εισοδήματος.

Καθώς τα σημειώματα ΕΦΚΑ αναμένονται εντός του Φεβρουαρίου, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη άμεσης αποζημίωσης, τόσο του ληξιπρόθεσμου μήνα Σεπτεμβρίου 2016, όσο και του 10% των ετών 2012 - 2016.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ταμείων προ του 2012 (ΟΠΑΔ και άλλες), δεν έχουν ακόμη αποδοθεί στο σύνολό τους. Εκδόθηκαν Νοέμβριο του 2016, άρον άρον κατόπιν σύστασης από τον ΕΟΠΥΥ, τα τιμολόγια για το 10% των επισκέψεων που εκκρεμούν από το 2012, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει γίνει η αντίστοιχη εξόφληση.

Σύμφωνα με την ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, κατά την προσφιλή της συνήθεια, προέβη σε ανακοίνωση πανηγυρικού χαρακτήρα για πληρωμές οφειλομένων προς τους ιατρούς, νεότερες και παλαιότερες:

“Ας έχει λοιπόν υπ’ όψιν της ότι οι πληρωμές γίνονται όταν πιστώνονται χρήματα στους λογαριασμούς και όχι όταν 'οριστικοποιούνται' και 'ενταλματοποιούνται'.

Οι δικές μας υποχρεώσεις προς προμηθευτές, ασφαλιστικές εισφορές, μισθοί εργαζομένων κλπ ΔΕΝ πληρώνονται με 'οριστικοποιήσεις'!

Εμπαιγμός

Την επόμενη φορά που θα πανηγυρίσει για πληρωμές, ας φροντίσει να έχει ήδη πληρώσει, και όχι να εμπαίζει χιλιάδες επιστήμονες οικογενειάρχες. Οι συμβεβλημένοι ιατροί επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματος τους και αναμένουν αποδοχή συνάντησης, τόσο από το προεδρείο του ΕΟΠΥΥ, όσο και από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας”.

Η ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ τονίζει πως η διαπραγμάτευση για τις συμβάσεις έχει παγώσει εδώ και οκτώ μήνες με ευθύνη του ΕΟΠΥΥ.

Οι συμβεβλημένοι ιατροί έχουν φθάσει στα όρια τους και δεν καλύπτονται με ανακοινώσεις, αλλά με πράξεις.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία