Δεν θα έχουν δικαίωμα να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο οι πανεπιστημιακοί γιατροί που απασχολούνται σε πανεπιστημιακά ή νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Παιδείας είναι σε συνεννόηση, προκειμένου να εξισωθούν οι όροι απασχόλησης μεταξύ πανεπιστημιακών και γιατρών ΕΣΥ.

Σε όσους πανεπιστημιακούς επιλέξουν να κλείσουν τα ιατρεία τους θα δοθεί η δυνατότητα να στελεχώσουν τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, τα οποία λειτουργούν με αμοιβή.

Όπως αναφέρεται στο “Έθνος”, προς την κατεύθυνση αυτή πιέζουν οι γιατροί του ΕΣΥ, ενώ η εξίσωση στο καθεστώς απασχόλησης αποτελεί κυρίαρχη θέση των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ.

“Είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε τη συγκεκριμένη απόφαση”, δήλωσε στην εφημερίδα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Γιώργος Γιαννόπουλος (φωτό).

Κεντρική

Σημείωσε, δε, πως υπάρχει κεντρική πρόθεση να καθιερωθεί η αποκλειστική απασχόληση σε όλους τους γιατρούς, οι οποίοι εργάζονται σε δημόσια νοσοκομεία, πανεπιστημιακά και ΕΣΥ.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είναι κατ΄ αρχάς σύμφωνη, αλλά θα ακολουθήσει διαβούλευση και με τους εκπροσώπους των γιατρών.

Η διαβούλευση ξεκινά άμεσα και το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές Μαρτίου.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν
ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησε η αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους κατ΄οίκον - Η διαδικασία