Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν το πρωί της Τρίτης οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο “Αττικόν”.

Με τον τρόπο αυτό “υποδέχονται” τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο πανεπιστημιακό νοσηλευτικό ίδρυμα, προκειμένου να εγκαινιάσει τη νέα μονάδα αυξημένης φροντίδας (ΜΑΦ) Παίδων.

Το προεδρείο του σωματείου κάνει λόγο για “επίσκεψη – σόου” του κ. Πολάκη. Οι εργαζόμενοι σημειώνουν πως το νοσοκομείο εμφανίζει προβλήματα, στα οποία περιλαμβάνονται τα εξής:

Ράντζα, εργολάβοι, τεράστια έλλειψη προσωπικού, υποχρηματοδότηση και κατεστραμμένη υποδομή (από μαγνητικό τομογράφο μέχρι κολονοσκόπια), κλειστές χειρουργικές αίθουσες και κρεβάτια εντατικής θεραπείας και χιλιάδες οφειλόμενα ρεπό στο προσωπικό.

Σύμφωνα με το σωματείο, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου “Αττικόν” δεν ξεχνούν τον εμπαιγμό και τις ψεύτικες υποσχέσεις. Δεν δίνουν συγχωροχάρτι στην αντιλαϊκή πολιτική, που συνεχίζεται και με αυτή την κυβέρνηση και δεν συμβιβάζονται με το μικρότερο κακό.

Ζητούν μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους, να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία, δημόσια και δωρεάν Υγεία.

Μονάδα

Η ΜΑΦ Παίδων του νοσοκομείου “Αττικόν” ξεκίνησε τη λειτουργία της την περασμένη εβδομάδα. Ανήκει στη Γ΄ Παιδιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία λειτουργεί στο νοσοκομείο.

Δημιουργήθηκε χάρη σε δωρεά του ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”, με την υποστήριξη του σωματείου “Πνοή” - Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Περιστατικά

Η αλλαγή στον τρόπο εφημερίας της κλινικής είχε ως επακόλουθο τον πολλαπλασιασμό των περιστατικών που προσέρχονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και χρήζουν επείγουσας αντιμετώπισης.

Επιπλέον, το γεγονός ότι η Γ΄ Παιδιατρική Κλινική είναι εγκατεστημένη σε μια ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή, δίπλα στην Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου και κοντά στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, όπου εξυπηρετούνται οι αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ, καθιστούν αναγκαία τη λειτουργία της ΜΑΦ Παίδων στο ΠΓΝ “Αττικόν”.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις