Σε συνέχεια διαφόρων ανακοινώσεων και δημοσιευμάτων με αφορμή την έλλειψη υποκαταστάτου στη Θεραπευτική Μονάδα Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ στο Ηράκλειο Κρήτης, η διοίκηση του Οργανισμού επισημαίνει τα εξής:

Η έλλειψη του φαρμάκου για κάποιες ώρες της λειτουργίας της Μονάδας την Δευτέρα 6.3.2017 οφείλεται σε κακή συνεννόηση της προμηθεύτριας εταιρείας με το προσωπικό της Μονάδας, αποκαταστάθηκε την επομένη και σε καμία περίπτωση δεν οφείλεται σε γενική έλλειψη υποκαταστάτου ή σε οποιαδήποτε ανεπάρκεια των διαδικασιών προμήθειας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ, ενώ είχε ενημερωθεί πλήρως για το γεγονός και την αιτία του, διαστρεβλώνει για ακόμη μία φορά την πραγματικότητα και αναζητά ευθύνες από τη διοίκηση του Οργανισμού. Γνωρίζει ωστόσο ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η προμήθεια των φαρμάκων γίνεται με ανοιχτούς δημόσιους διαγωνισμούς, με τεράστιο όφελος για τον ΟΚΑΝΑ, και ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή τροφοδοσία των Μονάδων Υποκατάστασης με φάρμακο έως την ολοκλήρωσή τους. Γνωρίζει επίσης ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν υπάρχουν χρέη του Οργανισμού στους προμηθευτές του, γεγονός που διευκολύνει την άμεση ικανοποίηση των αναγκών του. Αντί να χαιρετίσει αυτήν την προσπάθεια αναδιοργάνωσης του ΟΚΑΝΑ, διαστρεβλώνει τα γεγονότα προσπαθώντας να δημιουργήσει πολιτικό θέμα εκεί που δεν υπάρχει.

Είναι απορίας άξιο γιατί εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ δυσφημούν τον Οργανισμό και αναζητούν ευθύνες για γεγονότα και πράξεις που αφορούν τον ανθρώπινο παράγοντα και που θα είχαν αποφευχθεί με έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση των υπηρεσιών του Οργανισμού.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η κλιματική αλλαγή απειλεί την υγεία του 70% των εργαζομένων παγκοσμίως
Nέα προσέγγιση για τον καρκίνο του ήπατος που δεν αντιμετωπίζεται εύκολα
Ο ΕΟΔΥ για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών 21 - 27 Απριλίου