Διευκρινίσεις για τα πρόσωπα τα οποία μπορούν να διενεργούν επεμβάσεις αποτρίχωσης με λέιζερ, παρέχει με εγκύκλιό του ο υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Ξανθό, απαγορεύεται στον αισθητικό η διενέργεια ιατρικών πράξεων, είτε με τη υπόδειξη, είτε την καθοδήγηση ή με τη συνεργασία ιατρού οποιασδήποτε ειδικότητας.

Στις μονάδες αδυνατίσματος επιτρέπεται η παροχή υπηρεσιών αισθητικής, εφόσον λειτουργούν ως πολυδύναμες μονάδες αισθητικής και δίαιτας ή άσκησης, αισθητικής
και δίαιτας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία μονάδας αδυνατίσματος - διαιτολογικής μονάδας είναι η παρουσία υπεύθυνου ιατρού ειδικότητας παθολόγου ή γενικού ιατρού καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας αυτής.

Σύμφωνα με υπηρεσιακό σημείωμα που απέστειλε τον περασμένο μήνα η Εκτελεστική Επιτροπή του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), η αποτρίχωση μέσω μηχανημάτων λέιζερ αποτελεί ασφαλή μέθοδο αποτρίχωσης, εφόσον διενεργείται από ειδικευμένους γιατρούς ειδικότητας Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής.

Ο υπουργός Υγείας επισημαίνει πως από τον συνδυασμό του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου και της συγκεκριμένης γνωμοδότησης προκύπτει ότι το μηχάνημα αποτρίχωσης λέιζερ:

  • Αποτελεί ασφαλή μέθοδο αποτρίχωσης, εφόσον διενεργείται από ειδικευμένους γιατρούς ειδικότητας Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής.
  • Δεν είναι δυνατόν να διενεργείται σε εργαστήριο αισθητικής, δεδομένου ότι δεν προβλέπεται η παρουσία ιατρού σε αυτό.

Καλεί, δε, τις αρμόδιες υπηρεσίες να λαμβάνουν υπόψη τα παραπάνω, όταν καλούνται να εξετάσουν αιτήματα των ενδιαφερομένων.

Παλμοί

Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι μία διαδικασία απομάκρυνσης των ανεπιθύμητων τριχών μέσω της έκθεσης σε παλμούς φωτός λέιζερ. Οι παλμοί καταστρέφουν το θύλακα της τρίχας.

Η μέθοδος άρχισε να δοκιμάζεται πριν από μία εικοσαετία και πραγματοποιείται ευρέως από τα μέσα της δεκαετίας του '90.

Είναι αρκετά δημοφιλής, καθώς το αποτέλεσμα είναι άμεσο. Το κόστος της ξεκινάει από 20 ευρώ.

Διαβάστε πώς σχολιάζει το θέμα ο ΣΕΠΑΕ (Σύνδεσμος Επαγγελματιών Αισθητικών Ελλάδας) με επιστολή που απέστειλε στο Iatronet.gr

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα