Μία καρκινοπαθής έχασε τη ζωή της, έπειτα από μεταφορά σε άλλο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία.

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η άτυχη γυναίκα, με βεβαρυμένο ιστορικό, κατέφυγε το πρωί της Δευτέρας στην εφημερία του “Σισμανόγλειου”.

Εμφάνιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και οι εφημερεύοντες γιατροί ζήτησαν να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία.

Το μηχάνημα του νοσοκομείου, ωστόσο, ήταν χαλασμένο και η γυναίκα διακομίστηκε στο γειτονικό “Αμαλία Φλέμινγκ”, προκειμένου να κάνει εκεί την εξέταση.

Αμέσως μετά την αξονική τομογραφία, ωστόσο, η ασθενής άφησε την τελευταία της πνοή στο “Αμαλία Φλέμιγκ”.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως το “Σισμανόγλειο” κάνει εφημερίες με τον αξονικό τομογράφο να χαλάει πολύ συχνά λόγω παλαιότητας.

“Εάν ήταν σε λειτουργία ο αξονικός τομογράφος του 'Σισμανόγλειου', θα γλίτωνε την ταλαιπωρία, θα ήταν πιο άμεση η ιατρική αντιμετώπιση και μπορεί να ζούσε. Και πόσοι άλλοι Ασθενείς, τροχαία ατυχήματα έχουν τραγική κατάληξη ή μένουν ανάπηροι εξαιτίας της καθυστέρησης στην διάγνωση και την αντιμετώπιση της νόσου;”, αναρωτιούνται οι εργαζόμενοι.

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως συχνά χάνεται πολύτιμος χρόνος στη διάγνωση και την αντιμετώπιση της νόσου, που καθίσταται μοιραίος πολλές φορές για τη ζωή των ασθενών.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Ομοσπονδία των εργαζομένων είχε καταγγείλει ξανά το πρόβλημα με τον αξονικό του “Σισμανόγλειου”.

Ανεύρυσμα

Είχε αναφέρει, δε, περίπτωση ασθενούς, ο οποίος είχε πάει στην εφημερία του νοσοκομείου με ραγέν ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής (εσωτερική αιμορραγία).

Κρίθηκε από τους αγγειοχειρουργούς ότι θα χαθεί πολύτιμος χρόνος και δεν θα αντέξει την ταλαιπωρία, να μεταφερθεί για αξονική τομογραφία στο “Αμαλία Φλέμιγκ”.

Χειρουργήθηκε στα τυφλά, με τους αγγειοχειρουργούς να μην γνωρίζουν το αγγείο που αιμορραγεί. Ευτυχώς, ο ασθενής σώθηκε, χάρη στους άριστους χειρουργούς.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα