Λάβαμε ανακοίνωση από τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Αισθητικών Ελλάδας για ρεπορτάζ μας που αναφερόταν στην εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας σχετικά με την  αποτρίχωση.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής.''Ειδικοί στην αποτρίχωση είναι οι αισθητικοί - κοσμετολόγοι, απόφοιτοι των ΤΕΙ, οι οποίοι διδάσκονται όλες τις μεθόδους αποτρίχωσης, ακόμα  και το LASER & το IPL για αποτρίχωση.

Η αποτρίχωση, είναι  αισθητική πράξη. Εφαρμόζεται πάντα σε υγιές δέρμα και σε υγιή άτομα. Άρα η αποτρίχωση δεν  είναι  ιατρική πράξη.

Οι αισθητικοί είναι οι μόνοι που διδάσκονται την εφαρμογή των LASER, στην τετραετή φοίτησή τους στα ΤΕΙ (2 χρόνια θεωρία & εργαστήριο LASER).

Η αποτρίχωση, είναι νομοθετημένο επαγγελματικό δικαίωμα των αισθητικών - κοσμετολόγων. Οι επαγγελματίες αισθητικοί έχουν τη δυνατότητα, να προσφέρουν στο καταναλωτικό κοινό, ολοκληρωμένη, συνδυαστική αποτρίχωση, εκτός από το LASER, και με βελόνα (ηλεκτρική αποτρίχωση), και με ένζυμα, και με IPL, ανάλογα, με το τρίχωμα, το δέρμα και την περιοχή του σώματος.

Επειδή, τον τελευταίο καιρό γίνεται παραπληροφόρηση του κοινού για το LASER και την αποτρίχωση, ο υπεύθυνος φορέας  των αισθητικών - κοσμετολόγων ΣΕΠΑΕ (Σύνδεσμος Επαγγελματιών Αισθητικών Ελλάδας), ενημερώνει ότι ο πλέον αρμόδιος επαγγελματίας για σωστή & ασφαλή αποτρίχωση, είναι οι αισθητικοί - κοσμετολόγοι ΤΕΙ, ακόμα και για LASER αποτρίχωσης, αφού και αυτό αποτελεί μία συσκευή αποτρίχωσης.

Ο ΣΕΠΑΕ δηλώνει, ότι, ουδέποτε υπήρξαν παράπονα από εφαρμογή αποτρίχωσης με LASER, στα νόμιμα εργαστήρια αισθητικής, μέλη του ΣΕΠΑΕ.''

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο Μπάιντεν προωθεί διάταγμα για την έρευνα της υγείας των γυναικών
Ογκολογικό "Μ. Βαρδινογιάννη": Νέα παράταση στην έναρξη λειτουργίας
Γεωργιάδης: Aυτοί που διαμαρτύρονται για τα απογευματινά χειρουργεία είναι το 1%