Δεν έχει τέλος η αντιπαράθεση υπουργείου Υγείας και Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) σχετικά με το νοσοκομείο Ζακύνθου.

Την περασμένη εβδομάδα, το προεδρείο της Ομοσπονδίας είχε καταγγείλει ένα πιθανό περιστατικό νέας λοίμωξης σε γυναίκα που γέννησε στο νοσοκομείο με καισαρική.

Η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος διέψευσε την καταγγελία, ενώ για το θέμα ζητήθηκε έρευνα και από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η ΠΟΕΔΗΝ επανήλθε στο θέμα τη Μεγάλη Δευτέρα. Επικαλούμενη πληροφορίες, τόνισε πωςι η μητέρα του νεογνού που εμφάνισε μετεγχειρητικές επιπλοκές και νοσηλεύεται από το περασμένο Σάββατο στη Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου Πατρών, με εμπύρετο και πιθανή μετεγχειρητική λοίμωξη.

“Γιατί νοσηλεύεται στη Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική για πιθανή μετεγχειρητική λοίμωξη και όχι σε Παθολογική κλινική;”, αναρωτιέται το προεδρείο της Ομοσπονδίας.

Για το θέμα υπήρξε απάντηση από τη διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας:

“Η γυναίκα που χειρουργήθηκε πριν δέκα ημέρες στο νοσοκομείο της Ζακύνθου νοσηλεύεται στη Γυναικολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πάτρας, για πρόβλημα της περιόδου της λοχείας, άσχετο με το χειρουργείο (τοκετός με καισαρική τομή) στο οποίο υπεβλήθη”.

Η διοίκηση της ΥΠΕ κάνει και ένα δηκτικό σχόλιο για το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ:

“Παρεμπιπτόντως, ενημερώνουμε τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ ότι υπάρχει κενή οργανική θέση στο νεκρομαντείο του Αχέροντα”...

Κλειστό

Τα χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου είχαν παραμείνει κλειστά από τις 2 Δεκεμβρίου 2016 αμέσως μετά από μία σειρά από τραγικά συμβάντα.

Συστήθηκε τότε επιτροπή επαναλειτουργίας τους, με στόχο να γίνει ενδελεχής περιβαλλοντικός έλεγχος στις αίθουσες των χειρουργείων.

Πριν από δέκα μέρες επαναλειτούργησαν και πραγματοποιήθηκε γέννηση με καισαρική τομή.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο