Σοκ προκαλεί ένα ακόμη επεισόδιο στο...σίριαλ με το νοσοκομείο Ζακύνθου.

Την περασμένη Τετάρτη, ασθενής χρειάστηκε επειγόντως επέμβαση. Οι γιατροί αρνήθηκαν, επικαλούμενοι εντολή του διευθυντή τους.

Κλήθηκε το ΕΚΑΒ για να διακομιστεί ο ασθενής στην Πάτρα, το οποίο αρνήθηκε τη διακομιδή με το επιχείρημα πως το περιστατικό μπορούσε να αντιμετωπιστεί στη Ζάκυνθο.

Δόθηκε εκ νέου εντολή στους χειρουργούς του νοσοκομείου, με την επίκληση της επιστημονικής τους ανεξαρτησίας και το αίτημα της διοίκησης απορρίφθηκε εκ νέου.

Κλήθηκαν, στη συνέχεια, χειρουργοί από άλλο νοσοκομείο της ίδιας Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), ώστε να αντιμετωπιστεί το περιστατικό.

Οι γιατροί έφτασαν έπειτα από μερικές ώρες, αλλά στο μεταξύ ο ασθενής αρνήθηκε να χειρουργηθεί στο νοσοκομείο Ζακύνθου, έπειτα από τη φαρσοκωμωδία που είχε προηγηθεί...

Τα γεγονότα όμως που είχαν προηγηθεί και το κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας που καλλιεργήθηκε οδήγησαν τελικά - αργά το βράδυ - τον ασθενή να δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να χειρουργηθεί λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης προς το νοσοκομείο.

Η διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος Δέσποινα Τσαρίδου κατήγγειλε το περιστατικό , κάνοντας λόγο για “...ένα ακόμα ολισθηρό και επικίνδυνο βήμα απαξίωσης του νοσοκομείου και του δημόσιου συστήματος Υγείας...”.

Η καταγγελία της κ. Τσαρίδου, ωστόσο, δεν κάλυψε τον ασθενή, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με μία υπόθεση πρωτόγνωρη για τα παγκόσμια δεδομένα.

Ρουτίνας

Τα χειρουργεία του νοσοκομείου είχαν κλείσει τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν μία 41χρονη έχασε τη ζωή της έπειτα από επέμβαση ρουτίνας.

Η ασθενής είχε οδηγηθεί προ ημερών στο χειρουργείο, προκειμένου να της αφαιρεθεί ορθοπεδική λάμα. Υπέστη λοίμωξη, η οποία προκάλεσε ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια.

Η γυναίκα διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, όπου έχασε τελικά τη ζωή της από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν και άλλα τέσσερα περιστατικά λοιμώξεων στο ίδιο νοσοκομείο.

Η λειτουργία των χειρουργείων ξεκίνησε και πάλι τον περασμένο Μάρτιο, έπειτα από ελέγχους και απολύμανση των χώρων.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα