Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο ΜΗΤΕΡΑ το Διεθνές Συνέδριο για τη σύγχρονη αντιμετώπιση των συγγενών καρδιοπαθειών ενηλίκων που συνδιοργάνωσαν η Κλινική Παιδοκαρδιολογίας & Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων και η Καρδιοχειρουργική Κλινική Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων και Ενηλίκων του ΜΗΤΕΡΑ.

Στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν από διακεκριμένους Έλληνες ιατρούς και διεθνούς φήμης επιστήμονες τα νεότερα δεδομένα στη διαχείριση εγκύων ασθενών με συγγενείς καρδιοπάθειες και προβλήματα ενηλίκων με σύμπλοκες καρδιοπάθειες. Παράλληλα, αναλύθηκαν οι σύγχρονες διακαθετηριακές παρεμβάσεις σε ενήλικες με συγγενείς καρδιοπάθειες που εφαρμόζονται πλέον στον Ελλαδικό χώρο με ιδιαίτερη επιτυχία στο νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ, καθώς και τα νεότερα δεδομένα στην διακαθετηριακή θεραπεία βαλβιδοπαθειών, κάτι στο οποίο πρωτοπορεί ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ. Ακολούθησε εισήγηση για την χρήση των ομοιομοσχευμάτων στην καρδιοχειρουργική και την ευρεία εφαρμογή τους που τώρα πια αποτελεί πραγματικότητα και στην Ελλάδα. Χαρακτηριστική, τέλος, ήταν η ομιλία του προσκεκλημένου Καθηγητή κου Μιχάλη Γκατζούλη (Νοσοκομείο Royal Brompton Μεγάλης Βρετανίας) για τους ενήλικες με συγγενείς καρδιοπάθειες και πνευμονική υπέρταση, η οποία  έδωσε την “state of the art” γνώση στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Σε δηλώσεις τους οι πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Δρ. Αφροδίτη Τζίφα, Διευθύντρια της Κλινικής Παιδοκαρδιολογίας και Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων του ΜΗΤΕΡΑ, ο Καθηγητής Αυξέντιος Καλαγκός, Τακτικός Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων και Ενηλίκων του ΜΗΤΕΡΑ και Φώτιος Μητρόπουλος, Αναπληρ. Διευθυντής Καρδιοχειρουργικής Κλινικής Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων και Ενηλίκων του ΜΗΤΕΡΑ τόνισαν ότι: «Η αλματώδης εξέλιξη στην Παιδοκαρδιολογία και την Παιδοκαρδιοχειρουργική συνετέλεσε καθοριστικά στην επίτευξη της ενηλικίωσης των παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες σε ποσοστό που υπερβαίνει το 95%. Μάλιστα, αναμένεται ότι σε παγκόσμια κλίμακα τα επόμενα χρόνια, ο αριθμός των ενηλίκων με συγγενή καρδιοπάθεια θα ξεπεράσει τον αντίστοιχο παιδιατρικό πληθυσμό. Στο ΜΗΤΕΡΑ, παραμένουμε πιστοί στην δέσμευσή μας για συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που προσφέρουμε πάντα προς  όφελος του ασθενή, σε συνδυασμό με την επιστημονική μας εξέλιξη κι ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά με νεότερα δεδομένα στους επίμαχους αυτούς τομείς της Παιδοκαρδιολογίας και της Παιδοκαρδιοχειρουργικής».

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Κλειστός προϋπολογισμός για σκευάσματα χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;