Σύσσωμοι οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας συμμετέχουν στην απεργία που κήρυξαν για την Τετάρτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, τα νοσοκομεία και ο ΕΟΠΥΥ θα εξυπηρετούν τα επείγοντα περιστατικά.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) στηρίζει την πανελλαδική απεργία, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τα νέα μέτρα που συμφώνησαν κυβέρνηση και “θεσμοί”.

Το προεδρείο του ΠΙΣ καλεί όλους τους ιατρούς, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, να στηρίξουν ενεργά την κινητοποίηση στην οποία συμμετέχουν και άλλοι επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς.

Η Ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) συμμετέχει στην απεργία, καταγγέλλοντας πως η Δημόσια Υγεία βρίσκεται για άλλη μία φορά στο στόχαστρο των Μνημονίων:

“Στα προαπαιτούμενα του συγκεκαλυμμένου τέταρτου Μνημονίου, η Δημόσια Υγεία περιλαμβάνεται στα μέτρα, αλλά ούτε καν στα αντίμετρα.

Αντί σύγκλισης των δημοσίων δαπανών Υγείας με τον μέσο όρο των χωρών της Ευρώπης που δεσμεύτηκε η κυβέρνηση, έχουμε περαιτέρω μείωση κατά 120 εκατομμύρια ευρώ.

Η πρόσληψη προσωπικού και η επαρκής χρηματοδότηση των νοσοκομείων παραπέμπονται στις καλένδες¨.

ΕΟΠΥΥ

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ), στηρίζει και συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία.

Καλεί τους συμβεβλημένους ιατρούς να συμμετάσχουν στην πανιατρική απεργία, ενάντια στα φοροεισπρακτικά, υφεσιακά και αντιαναπτυξιακά μέτρα που ψηφίζονται με το τέταρτο μνημόνιο.

Για λόγους ασφαλείας των ασθενών, τα έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούνται κανονικά.

Οδοντίατροι

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) καλεί τους οδοντιάτρους να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μεγαλύτερων επιστημονικών φορέων της χώρας μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος, την Πέμπτη 18 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, ημέρα και ώρα συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου από την Βουλή.

Οι οδοντίατροι της χώρας μας θα δείξουν έτσι έμπρακτα την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για τις νέες, καταστροφικές αυξήσεις στις εισφορές και τις άλλες ρυθμίσεις, τις οποίες περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν
ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησε η αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους κατ΄οίκον - Η διαδικασία