“Επιδημία” κλοπών ιατρικού εξοπλισμού, φαίνεται πως έχει πλήξει τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα.

Έπειτα από την πρόσφατη αρπαγή μηχανημάτων από το νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”, άγνωστοι πήγαν την Κυριακή να πράξουν το ίδιο στο “Αχιλλοπούλειο” νοσοκομείο Βόλου.

Η κλοπή αποτράπηκε την τελευταία στιγμή, καθώς οι δράστες εντοπίστηκαν από εργαζόμενο του Ακτινολογικού τμήματος.

Ο υπάλληλος μπήκε τυχαία στο Γαστρεντερολογικό τμήμα, όπου βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν άγνωστο, ο οποίος έτρεξε, έσπασε ένα τζάμι και διέφυγε έχοντας στον ώμο του κρεμασμένο έναν σάκο.

Όπως διαπιστώθηκε από την καταμέτρηση που έγινε αργότερα, ο άγνωστος είχε καταφέρει να αρπάξει δύο γαστροσκόπια, αξίας 30.000 ευρώ!

Το πιθανότερο σενάριο που εξετάζει η Ασφάλεια, είναι η εισβολή στο νοσοκομείο να έγινε βάσει οργανωμένου σχεδίου, όπως και στο νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”.

Η συμπτωματική παρέμβαση του υπαλλήλου, ωστόσο, ματαίωσε εν μέρει τα σχέδια των δραστών, που θα άρπαζαν και άλλα πανάκριβα μηχανήματα και ιατρικά εργαλεία!

Αποτυπώματα

Οι ειδικοί της Εγκληματολογικής υπηρεσίας πήραν αποτυπώματα από τον χώρο όπου κινήθηκε ο δράστης, ο οποίος είχε πιθανότατα και συνεργό, που τον βοήθησε στην διαφυγή του.

Δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί σύμπτωση και το νέο χτύπημα και δεν αποκλείεται να υπάρξει συνεργασία αστυνομικών Βόλου και Αθήνας, σε μία προσπάθεια να εντοπιστούν οι δράστες αυτών των κλοπών.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;