Μπαράζ κλοπών ιατρικού υλικού σημειώθηκε τις τελευταίες ώρες σε τρία νοσοκομεία της περιφέρειας.

Μετά την πρόσφατη κλοπή στο νοσοκομείο "Άγιος Σάββας" και στο νοσοκομείο του Βόλου, στα νοσηλευτικά ιδρύματα Λαμίας και Λάρισας σημειώθηκαν κλοπές εξοπλισμού.

Στις 8.30 το πρωί της Δευτέρας, η διευθύνουσα του νοσοκομείου Λαμίας με την παρουσία του επιμελητή α’ Πνευμονολογίας – Υπεύθυνου του Βρογχοσκοπικού Εργαστηρίου, ενημέρωσαν τη διοίκηση για διάρρηξη και κλοπή μηχανημάτων του Βρογχοσκοπικού και Γαστρεντερολογικού Εργαστηρίου, τα οποία βρίσκονται στον τέταρτο όροφο του νοσοκομείου.

Άμεσα ενημερώθηκε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και αμέσως μετά το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.

Κατόπιν τούτων, πιστοποιήθηκε η κλοπή δύο κολονοσκοπίων και ενός γαστροσκοπίου από το Γαστρεντερολογικό Εργαστήριο, καθώς και ενός βρογχοσκοπίου από το Βρογχοσκοπικό Εργαστήριο.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η συνολική αξία του εξοπλισμού που κλάπηκε ανέχεται σε 100.000 ευρώ.

Λάρισα

Ανάλογο περιστατικό καταγράφηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας.

Όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση, η κλοπή έγινε στο Γαστρεντερολογικό Εξωτερικό Ιατρείο της Πανεπιστημιακής κλινικής. Κλάπηκαν δύο γαστροσκόπια και δύο κολονοσκόπια, τα δύο ήταν λειτουργικά και τα άλλα ήταν σε διαδικασία να επισκευαστούν.

Η αξία των κλεμμένων ανέρχεται περίπου στις 15.000 ευρώ και αυτό λόγω παλαιότητας, ενώ για να τα αντικαταστήσει το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο με καινούρια θα απαιτηθούν περίπου 80.000 ευρώ.

Πέραν της οικονομικής ζημιάς, πρόβλημα εντοπίζεται και στα προγραμματισμένα ραντεβού των ασθενών που ακυρώθηκαν για σήμερα και αύριο, ενώ από την διοίκηση εξετάζονται τρόποι για την επίλυση του προβλήματος.

Από την διοίκηση του Νοσοκομείου κλήθηκε το Τμήμα Ασφάλειας Λάρισας για να επιληφθεί της υπόθεσης και είναι σε εξέλιξη η προανάκριση που διενεργείται.

Συναγερμός

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Παναγιώτης Νάνος κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων και αποφάσισε την διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.


Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως το Γαστρεντερολογικό Εργαστήριο είναι ξεχωριστός χώρος χωρίς συναγερμό.

Τα Σαββατοκύριακα, το Εργαστήριο είναι κλειστό. Δεν υπάρχουν παράθυρα, είναι τυφλός χώρος, ενώ η πόρτα της πλάκας του Εργαστηρίου και μετά την κλοπή βρέθηκε κλειδωμένη...

Σπείρα

Αναφερόμενος στις κλοπές, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης εξέφρασε την εκτίμηση πως είναι θέμα χρόνου η εξάρθρωση της σπείρας:

“Τα τελευταία εικοσιτετράωρα βρίσκεται σε εξέλιξη δράση οργανωμένης σπείρας, η οποία διαρρηγνύει κλινικές ή τμήματα δημόσιων νοσοκομείων και υπεξαιρεί συγκεκριμένου είδους ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ο οποίος χρησιμοποιείται καθημερινά και σε ευρεία κλίμακα για την εξέταση ασθενών.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τους διοικητές των νοσοκομείων, έχει εξασφαλίσει την απρόσκοπτη συνέχιση των ραντεβού ασθενών, στα πληγέντα νοσοκομεία, αλλά και τη λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας, με το υπάρχον δυναμικό υπηρεσιών φύλαξης, στα υπόλοιπα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και οι έρευνες για τη συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Η σύλληψη των μελών της οργανωμένης σπείρας είναι θέμα ημερών”.

Δημ.Κ.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα