Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια λειτουργίας του Πολυδύναμου Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης και Ενσωμάτωσης Προσφύγων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο νέο κτίριο επί της οδού Καποδιστρίου 2, στην περιοχή των Εξαρχείων (Αθήνα).

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ο Επικεφαλής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) για την Ελλάδα κ. Ruben Cano, ο Επιχειρησιακός Διευθυντής του Ερυθρού Σταυρού της Δανίας κ. Andreas Walter Fabricius, η Επικεφαλής της Επιχείρησης Επείγουσας Έκκλησης και Τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Ζέφη Θανάσουλα, η Τομεάρχης Νοσηλευτικής κ. Παρασκευή Φελέκη, ανώτερα στελέχη, προσωπικό και εθελοντές και των τριών Σωμάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στελέχη της IFRC και της ICRC, εξυπηρετούμενοι του προγράμματος και πλήθος κόσμου. 

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. στον χαιρετισμό που απηύθυνε ευχαρίστησε εκ μέρους του Κ.Δ.Σ. του Οργανισμού τον Δανέζικο Ερυθρό Σταυρό, και ιδιαίτερα τον κ. Fabricius,  για την αμέριστη στήριξη που έχουν έως σήμερα προσφέρει στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, σε επίπεδο χρηματοδότησης και τεχνικής υποστήριξης, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Ευχαρίστησε επίσης θερμά τον Επικεφαλής της IFRC κ. Cano για την άψογη συνεργασία και την ουσιαστική συμβολή του στην ανάπτυξη αποτελεσματικών παρεμβάσεων και συνεργειών για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Ο Dr. Αυγερινός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζουν οι εθελοντές και το μόνιμο προσωπικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι τόσο στα πλαίσια του Πολυδύναμου Κέντρου όσο και διαμέσου λοιπών προγραμμάτων και υπηρεσιών "επιτελούν ένα σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο, το οποίο έχει μεγάλη ανάγκη η κοινωνία".

Βασική αποστολή του Πολυδύναμου Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης και Ενσωμάτωσης Προσφύγων, τη λειτουργία του οποίου εξ' ολοκλήρου χρηματοδοτεί έως τα τέλη του τρέχοντος έτους ο Ερυθρός Σταυρός της Δανίας, είναι η παροχή ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών στον προσφυγικό και μεταναστευτικό πληθυσμό, ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες του και να ενσωματωθεί ομαλά στην ελληνική πραγματικότητα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ψυχολογική βοήθεια από το τηλέφωνο βοηθά στην καταπολέμηση της μοναξιάς και της κατάθλιψης των ηλικιωμένων [μελέτη]
Τα φάρμακα GLP-1RA για διαβήτη συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο πνευμονίας εξ εισροφήσεως μετά από ενδοσκόπηση [μελέτη]
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]