Στην ενίσχυση του νοτίου Αιγαίου με 37 διασώστες, προχωρεί η διοίκηση του ΕΚΑΒ.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Κέντρου Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, σε συνάντηση εργασίας που είχε τη Δευτέρα με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ παρουσίασε τον σχεδιασμό των προσλήψεων που αναμένονται το προσεχές διάστημα για την ενίσχυση των δομών του στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα:

Μέσω του ΑΣΕΠ, θα προσληφθούν συνολικά 16 άτομα, τα οποία θα κατανεμηθούν ως εξής: Τέσσερα άτομα στη Μύκονο, πέντε στη Σαντορίνη, δύο στη Νάξο, δύο στην Πάρο, ένα στην Τήνο και δύο στην Κω.

Μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ (προσλήψεις που συνδέονται άμεσα με την διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος), θα προσληφθούν 21 άτομα, τα οποία θα κατανεμηθούν ως εξής: Επτά άτομα στην Κω, πέντε στην Κάλυμνο, τρία στη Λέρο και έξι στη Ρόδο.

Ο κ. Καρακατσιανόπουλος αποδέχτηκε την πρόταση του περιφερειάρχη για την οικονομική στήριξη της επιχειρησιακής ετοιμότητας του ΕΚΑΒ με ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Τα χρήματα θα διατεθούν για την ενίσχυση του προσωπικού του ΕΚΑΒ με γιατρούς ετοιμότητας για τις αεροδιακομιδές των νησιών του νοτίου Αιγαίου και με διασώστες.

Προβλήματα

Η ενίσχυση θα γίνει εντοπισμένα, στις περιοχές όπου υπάρχουν χρόνια προβλήματα και ειδικότερα εκεί όπου υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα ασθενοφόρα, αλλά παραμένουν ακινητοποιημένα, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Τέτοιες περιοχές είναι η Κως, η Κάλυμνος, η Νότια Ρόδος και ο Αττάβυρος.

Ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε τροποποίηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020”, προκειμένου να ενισχυθεί ο στόλος του ΕΚΑΒ με την αγορά 12 νέων ασθενοφόρων, επιπλέον των οκτώ που η Περιφέρεια παρέδωσε στο ΕΚΑΒ προ ολίγων μηνών.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο