Τα λόγια του αείμνηστου ηθοποιού Διονύση Παπαγιαννόπουλου στην ταινία "Τζένη Τζένη" ότι οι φετινές εκλογές είναι μουγγές, θυμίζουν οι εκλογές στα ενδότερα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για την ανάδειξη του νέου προεδρείου, ενώ οι διεργασίες, οι ζυμώσεις και οι επαφές με παράγοντες του πολιτικού σκηνικού πάνε και έρχονται.

Σήμερα λοιπόν, συνέρχεται για δεύτερη φορά το διοικητικό συμβούλιο των φαρμακοποιών προκειμένου να εκλέξει προεδρείο, το οποίο και θα αναλάβει να βγάλει τα «κάστανα  από τη φωτιά». Δηλαδή, αφενός να επιλύσει τα σημαντικά προβλήματα του κλάδου (δες μεταξύ άλλων αναλώσιμα, ωράριο, ιδιοκτησιακό, μαϊμού σκευάσματα κ.λπ.), αφετέρου να ρίξει τους τόνους και να ομαλοποιήσει τις εσωτερικές σχέσεις ανάμεσα στις διάφορες παρατάξεις, κατά το ρητό… η ισχύς εν τη ενώσει.

Ωστόσο, μολονότι δεν υπάρχει ούτε η πολυτέλεια του χρόνου, αλλά ούτε και του χρήματος για την πλειονότητα των εκπροσώπων του κλάδου, η δική μας πληροφόρηση είναι ότι ούτε και σήμερα θα βγει λευκός καπνός από την κάλπη.

Γεγονός που σημαίνει ότι ο κλάδος πάει σε τρίτη σύγκλιση του  διοικητικού συμβουλίου, που είναι την επόμενη Τετάρτη. Αν και τότε δεν αναδειχθεί προεδρείο, το αμέσως επόμενο βήμα είναι η σύγκληση γενικής συνέλευσης στις 2 Σεπτεμβρίου (ημέρα Σάββατο), όπου εκεί 178 εκλέκτορες θα αναδείξουν πλέον τελεσίδικα το νέο προεδρείο, η θητεία του οποίου είναι τριετής. Το  προεδρείο αποτελείται από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, τον Γραμματέα, τον δεύτερο Αντιπρόεδρο, τον τρίτο Αντιπρόεδρο και τον Ταμία.

Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται, αναφέρουν ότι στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει πρόταση για κοινό μέτωπο των υποψηφίων, με τον κάθε ένα να αναλαμβάνει την προεδρία του ΠΦΣ για ένα χρόνο. Μάλιστα, όπως λέγεται, υπέρ αυτής της πρότασης έχει ταχθεί και πολιτικός παράγοντας, αλλά ακόμη δεν φαίνεται επ’ αυτού να έχει βρεθεί κοινή συνισταμένη μεταξύ των υποψηφίων.  

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κλειστός προϋπολογισμός για σκευάσματα χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;